Na odru so v soju žarometov svoje plesno znanje in ljubezen do giba prikazali najmlajši plesalci pa vse tja do višjih letnikov, ki so suvereno obvladovali svoje gibe v različnih plesnih točkah.

Med bodočimi plesalci že izstopajo posamezniki

Plesni razredi so se predstavili v sklopu koreografij in priprav izvrstnih pedagogov: Martine Svetina, Nikolaia Chilnikova, Galine Dmitrieve, Helene Valerije Kireger, Vasilija Kuzkina in Blanke Polič.

Foto: S. Rajh

Zagotovo med bodočimi plesalci že izstopajo posamezniki, ki so navdušili dvorano gledalcev in prejeli bučen aplavz. S pridihom tuje plesne kulture so tako gledalci lahko uživali v Ukrajinskem, Španskem in Madžarskem plesu, ki ga je s plesalci 3. in 4. letnika pripravil nekdanji izvrstni baletni plesalec in pedagog Vasilij Kuzkin. Izstopali sta tudi variaciji iz baleta Paquita in Medore iz baleta Gusar, ki sta jih odplesali dijakinji 4.letnika UMG Klara in Manca Strmčnik pod taktirko priprave Galine Dmitrieve. Pika na i sta bili tudi variaciji Kitri iz baleta Don Kihot, ki jo je odplesala Giulia Babbucci in Beneški karneval plesalca Davida Jakiča iz 3.letnika UMG. Oba plesalca je izjemno vodil pedagog Nikolai Chilnikov.

Foto: S. Rajh

Seveda moramo omeniti tudi vse ostale plesalce v svojih plesnih točkah, ki so znova prikazali izjemno delo in razvoj plesnih korakov v iztekajočem se letu. Nabito polna dvorana SNG Maribor je tako ponovno pričala o veliki ljubezni, ki jo starši s podpiranjem svojih otrok spremljajo v plesnem mestu in s tem podpirajo kulturo in razvoj domačih plesalcev.

Avtorji fotografij: Tibi Marta, Slavko Rajh in Raffaele Veneri