V Kungoti so se tudi v času letošnjih poletnih počitnic odločili, da bodo dijakom in študentom omogočili delovno preživljanje prostega časa. V okviru projekta Mladi za lepšo občino Kungoto so k sodelovanju znova povabili mlade, starejše od 15 let s stalnim prebivališčem v občini. 

Odziv mladih je bil dober, prijavo je tokrat oddalo 23 dijakov in študentov, novih prijav več ne sprejemajo.

Prva skupina je z delom začela v ponedeljek 

Počitniško delo je sicer organizirano v devetih terminih, prvi se je začel v ponedeljek, 1. julija, v vsakem terminu pa delo opravljajo do trije dijaki in študentje. Vsaka skupina bo delala teden dni, osem ur dnevno, njihovo delo pa obsega: čiščenje okolja, košnjo, urejanje in vzdrževanje otroških igrišč in drugih javnih površin in podobna dela. Vsi udeleženci so že opravili predavanje iz varstva pri delu, ki je obvezno. Urna postavka letos znaša 6,5 evrov neto. 

"S projektom želimo pri mladih spodbujati medsebojno ter medgeneracijsko povezanost in povezanost s krajem, v katerem živijo. To je tudi priložnost za ustvarjanje novih poznanstev in sklepanje novih prijateljstev. Eden od glavnih namenov akcije pa je spodbujanje in utrjevanje pomena čistega in urejenega okolja, v katerem živimo,” pravijo na občini.