V občini Kungota že vrsto let deluje Rezbarsko-umetniško društvo Kungoški detli, v katerega je vključenih 21 članov iz domače in okoliških občin, pa tudi iz Rogatca, Izlak, Bogojine, Prevalj, Mežice, Svete Trojice, … Ukvarjajo se z rezbarstvom, kiparstvom, modelarstvom, izdelavo vaz iz vrvi, slikarstvom, izdelavo skulptur iz odpadnega železa. Društvo ima sedež v Zgornji Kungoti v Hiši vseh generacij, kjer imajo ob četrtkih od 17. do 20. ure rezbarske in druge delavnice.

Tokrat bo poudarek na starih glasbilih 

V četrtek, 25. aprila, ob 16. uri člani omenjene skupine pripravljajo že 16. mednarodno rokodelsko in rezbarsko razstavo, tokrat s poudarkom na starih glasbilih.  "V kulturni dvorani v Zgornji Kungoti bodo na ogled izdelki pomurskih rokodelcev in ustvarjalcev, ki ustvarjajo iz gline, krep papirja in drugih materialov. Pridružil sem nam bo zbiratelj starih glasbil iz Pernice, stara glasbila bo razstavila tudi Kungoška Pleh Muzika, 15 umetniških slik pa umetnik s Hrvaške. Tradicionalno si bo mogoče ogledati izdelke številnih rezbarjev, seveda tudi članov naše skupine Kungoški detli," nam je povedal njihov predsednik Dušan Knehtl.

Razstava bo odprta od 25. aprila do 4. maja, vsak dan od 14. do 20. ure. 

Na razstavi bodo sodelovala razna rokodelska društva, posamezniki, rezbarji, likovniki in zbiratelji starih glasbil iz Slovenije, Madžarske in Hrvaške. Za kulturni program ob otvoritvi bo poskrbela vokalna skupina Društva upokojencev Rožmarin, otvoritev razstave bo opravil kungoška županja Tamara Šnofl

[[image_1_article_65156]]