Gradnja medgeneracijskega športnega centra v Spodnji Kungoti, ki je tačas že zaključena, pomeni prvo fazo ureditve omenjene vaške skupnosti, ki ima v kungoški občini največ prebivalcev. Kot pravi županja Tamara Šnofl, si želijo, da bi bil to center dogajanja, nek osrednji prostor, v katerem se bodo srečevali občani vseh štirih vaških skupnosti v občini. 

Namen investicije je bil, kot sporočajo iz občinske uprave, zagotoviti ustrezne prostore in površine za izvajanje športnih aktivnosti in dejavnosti na področju kulture, turizma in medgeneracijskega druženja. Medgeneracijski športni center Kungota bo torej služil lokalnim društvom in prebivalcem kot kulturno in športno središče na tem območju. "Novi objekt bo naši občini doprinesel tako vsebinsko kot tudi arhitekturno dodatno vrednost."

Otvoritev objekta bo v petek, ogledali si ga boste lahko že v sredo 

Svečana otvoritev Medgeneracijskega športnega centra Kungota bo v petek, 26. aprila, popoldne. Še prej, v sredo, 24. aprila, Občina Kungota organizira dan odprtih vrat. Med 16. in 20. uro bo novi objekt na široko odprl svoja vrata. Takrat si ga bodo lahko ogledali vsi, ki to želijo.