Športna dvorana Osnovne šole Kungota je na velikonočno nedeljo, 31. marca, pokala po šivih. Kungoška Pleh Muzika, ki je s svojimi nastopi nepogrešljiva v domači občini in preko njenih meja, je priredila tradicionalni velikonočni koncert. 

Pod taktirko kapelnika Saša Najgliča so pripravili bogat program, poln glasbe, smeha in plesa, ki je napolnil srca obiskovalcev. Del koncerta je bil namejen 60-letnici Slakove glasbe, poleg tega so godbeniki igrali tudi koračnice, kankan, del operete Ofej v podezemlju, skladbo Ne, ničesar ne obžalujem (Edith Piaf), koračnico Moja domovina, skladbo New York, svojo himno, ... 

Za obiskovalce so pripravili več presenečenj 

Na prireditvi smo videli Mažoretno društvo Ruše, otroke iz enote vrtca v Spodnji Kungoti, ki so zaplesali ples na glasbo Čebelice Maje, humorista Korla ter plesalce Folklorne skupine Krnica iz Svečine.

[[image_1_article_64806]]

[[image_2_article_64806]]

Kot gostje presenečenja so nastopili trije plesalci - moški, ki so zaplesali priljubljeni ples kankan in navdušili občinstvo. "Še posebej veseli smo bili, da si je naš koncert ogledal gospod iz Francije, sicer oče naše članice Nathalie Stupar. Prisoten pa je bil tudi Karl Neumayr iz okolice Salzburga, katerega pokojni oče Sepp Neumayr je znani avstrijski skladatelj in dirigent. Seveda smo ga pozdravili v nemščini in zaigrali del skladbe njegovega očeta," nam je povedal Rudi Matjašič, predsednik Kulturno umetniškega društva Kungoška Pleh Muzika. Nekaj pogumnih obiskovalcev se je odzvalo povabilu organizatorjev, vzelo v roke frajtonarico in odigralo dve, tri skladbe.

Za ton in luči je skrbel Dejan Nipič, spodnjekungoška princesa Mišela Kraševec je pri vhodu delila velikonočne jajčke. Prireditev brez vstopnine je povezovala Kerstin Matjašič.