Kungota

Konec tedna prihajajo v Kungoto najboljši badmintonisti

Damjan Veršič, 02.02.24 ob 03:00

Badminton klub Kungota je organizator 67. članskega državnega prvenstva v badmintonu.

Konec tedna prihajajo v Kungoto najboljši badmintonisti

V telovadnici Osnovne šole Kungota bo to soboto in nedeljo (3. in 4. februarja) 67. člansko državno prvenstvo v badmintonu, ki ga organizira Badminton klub Kungota. Najboljši slovenski badmintonisti in badmintonistke se bodo pomerili posamično, v dvojicah in mešanih parih. Gre za pet disciplin: moški, ženske, dvojice moški, dvojice ženske in mešani pari. "Udeležba na prvenstvu je omejena na 32 fantov in 16 deklet, v primeru večjega števila prijav bodo v petek kvalifikacije," nam je pojasnil Marko Herman, predsednik BK Kungota. 

Računajo na domače tekmovalce 

Na prvenstvu bodo sodelovali tudi tekmovalci domačega kluba. V dvojicah Mark Koroša in Andraž Pungartnik, ki sta lansko leto, ko je državno prvenstvo prav tako potekalo v Kungoti, izgubila v finalu. Letos upajo še na kakšno uvrstitev više. Mark Koroša se bo predstavil tudi posamezno. Mešane pare bo igrala Tina Adler, večkratna državna prvakinja iz zlate generacije kungoških badmintonistov, ki se zdaj vrača na igrišče. 

Badminton klub Kungota deluje že od leta 2000, v svojih vrstah združuje otroke, tekmovalce in rekreativce. Letos bodo v Kungoti  že šestič organizirali člansko državno prvenstvo v badmintonu. 

Državno prvenstvo se bo v soboto z otvoritvijo začelo ob 9. uri in trajalo do večernih ur. V nedeljo, ko bodo na sporedu polfinalni in finalni obračuni, bodo začeli ob 10. uri. Vstop za gledalce bo prost, organizatorji si želijo številčno in glasno podporo s tribun.