Ta konec tedna je bilo v Juriju ob Pesnici v občini Kungota pestro. Društvo za kulturo, šport in turizem Jurij je ob farnem in krajevnem prazniku organiziralo tradicionalno Jurjevanje, ki je imelo nekaj let značaj prvega dela občinskega praznika.

Jurjevanje je zadnja leta tridnevni praznik, ki v svoji vsebini združuje verske, kulturne, športno-rekreacijske, promocijske in zabavne vsebine. Navezuje se na god farnega patrona sv. Jurija, ki goduje 23. aprila, in s tem povezano Jurjevo nedeljo.

Vrhunec dogajanja blagoslov motorjev in traktorjev oldtajmerjev

V petek, 19. aprila, se je v vaški dvorani v Juriju odvijala prireditev Veseli večer na vasi s Tamburaškim orkestrom Sveti Jurij ob Ščavnici. V soboto, 20. aprila, pa so se pohodniki v sklopu 9. Jurijevega pohoda - Vinotour sprehodili skozi vse vinotoče na območju Jurija ob Pesnici, obiskali so še dva v sosednji Avstriji.

V prostorih vaške dvorane so otvorili razstavo Čudeži narave skozi oči umetnikov. Na ogledu so slike s slikarskih Palet JKSD Pesnica v povezavi s skulpturami živali Marjana Marksla. Omenjena razstava si lahko ogledate tudi danes, 21. aprila, do 18. ure. 

V soboto in v nedeljo so lahko obiskovalci v vaški dvorani pokušali odlična vina lokalnih pridelovalcev. Dogodek je vodil Tomaž Dobaj, skrbnik tamkajšnje potomke Stare trte. 

Danes, na Jurjevo nedeljo pa je dopoldan v cerkvi sv. Jurija potekala slovesna sveta maša, ob 12. uri pa so na večnamenskem igrišču tradicionalno blagoslovili več kot šestdeset motorjev in oldtajmerjev. V galeriji slik si lahko ogledate nekaj utrinkov današnjega blagoslova.