Božiček je v teh dneh obiskal tudi člane Kungoške Pleh Muzike. Gre za skupino, ki deluje osem let in združuje okoli 25 članov, med njimi je tudi nekaj osnovnošolcev, najstarejši član šteje že več kot 80 let. Kapelnik zasedbe je Sašo Najglič, igrajo na trobente in baritone, včasih, ko tako zahteva repertora koncerta, predsednik Društva Kungoška Pleh Muzika Rudi Matjašič, ki je sicer podžupan občine Kungota, zaigra tudi na harmoniko. Njihovo osnovno poslanstvo je ohranjanje kulturne dediščine, kar počnejo povsem prostovoljno in brezplačno. 

Prinesel jim je nove godbene knjižice

Člane pleh muzike je Božiček obiskal v prostorih dvorane v Zgornji Kungoti, na svoje društvene prostore, ki bodo v novo urejenem medgeneracijskem športnem centru v Spodnji Kungoti, še čakajo. "Novih prostorov se zelo veselimo. Upam, da nam jih Božiček čimprej prinese," pravi Matjašič. Dobrega moža so toplo sprejeli, prinesel jim je voščila, zahvale, lepe želje in darila ter se jim zahvalil za nesebičen trud pri ohranjanju kulturne dediščine. Božiček je delil spodbudne besede, voščil vesel božič in uspešno leto 2024 na glasbenem področju. Kot darila so prejeli nove, izjemno lepo in strokovno oblikovane godbene oz. "marš" knjižice, ki jim bodo omogočile nadaljnje muziciranje in razveseljevanje ljudi v domačem okolju ter širše po Sloveniji in tujini. Za naslednje leto denimo  načrtujejo več koncertov v Franciji. Omenjene knjižice je izdelal Franc Kerenc, predsednik Sekcije Kungoška Pleh Muzika. 

"Božičku se iz srca zahvaljujemo in mu obljubljamo, da bomo še naprej vztrajno delovali na področju kulture oz. glasbe ter s ponosom predstavljali našo lepo občino Kungoto."