Le še nekaj dni nas loči, ko se bo v Mariboru že drugič ustavila avstrijska turneja ulične hrane pod znamko STREET FOOD MARKET, ki bo pričarala pravo kulinarično festivalsko tri dnevno razvajanje od 30. avgusta do 1. septembra.

Na festival so se prijavili zelo raznoliki ponudniki, zato bodo lahko obiskovalci okušali in razvajali brbončice z okusi iz celega sveta. Poskusiti bo moč od različno pripravljenih hamburgerjev, ameriških hot dogov, domačih ajdovih štrukljev, španskih churrosov, belgijskih vafljev, nizozemskih mini palačink, dunajskih wrepov in sirovih sendvičev, argentinskega žara, karibske kuhinje , ocvrtih banan pa vse do specialitet iz ostrig, krokodila, zebre, na voljo pa bo tudi pestra vegetarijanska ponudba.

Na Street food market prihaja tudi tekmovalka šova Masterchef Slovenije 

Letošnji festival bo obarvan tudi v znamenju dobrodelnosti. Tokrat so moči združili z znanim mariborskim bobnarjem in ustanoviteljem projekta 20za20 Markom Soršakom Sokijem, ki jeseni odpira svojo bobnarsko šolo. Skupaj z otroci, ki obiskujejo Dom Antona Skale in so nekaj mesecev nazaj prejeli nova glasbila, v sklopu Sokijevega projekta, bodo na svoji stojnici ponujali ulično hrano, poskrbeli pa bodo tudi za glasbeni program.

Na četrtkovi otvoritvi 30. avgusta ob 12.00, pa se jim bo pridružila posebna gostja Street Food festivala in podpornica projekta 20za20 Simone Michielen,  tekmovalka šova Masterchef Slovenije, ki se je s svojim odličnim kuharskim znanjem in velikim srcem mnogim Slovencem vsidrala v srce.

1 evro od hamburgerjev za nova glasbila 

Svojo dobrodelno naravnanost pa bodo pokazali tudi iz Lars&Sven, ki bodo del izkupička pustili v Mariboru. Od vsakega prodanega burgerja bodo 1 evro, kot donacijo namenili Domu Antona Skale, kar bo šlo naprej za nova glasbila v okviru Sokijevega projekta 20za20.  

Fajn Food – Polona bo dobrodelnost izkazala Društvu za zaščito živali v Mariboru:

Del denarja pa bodo Društvu za zaščito živali v Mariboru pustili tudi pri Fajn Food – Polona, kjer bodo vsak evro od prodanega curryja namenili za živali. “Enostavno zato, ker obožujem živali in spoštujem delo društva,” je povedala.