Lokalno

Končno konec neviht, a premor bo kratek

Uredništvo , 23.07.23 ob 08:29

Po daljšem obdobju s vsakodnevnimi neurji nas končno čaka umirjen dan.

Končno konec neviht, a premor bo kratek

V Sloveniji smo zabeležili kar nekaj dni, ko so nas spremljale vsakodnevne nevihte, ki povzročile nemalo škode in preglavic. Končno smo dočakali dan, ko nevihte niso napovedane. Te se bodo sicer po napovedih žal spet hitro vrnile.

Jutri bo najtoplejši dan naslednjega tedna

Danes bo na Primorskem pretežno jasno, drugod bo sprva po nižinah veliko oblačnost ali megle, čez dan se bo jasnilo. Najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 30 °C. V Mariboru pričakujemo okoli 26 °C. Čaka nas umirjena nedelja.

Jutri, v ponedeljek, so nevihte napovedane predvsem za zahod države. Na vzhodu bomo sodeč po trenutnih napovedih imeli umirjen, sončen dan.

Jutri bo pretežno jasno. V Mariboru nas verjetno čaka najtoplejši dan v celem tednu, pričakujemo lahko do okoli 30 °C. Proti večeru bo oblačnost od zahoda naraščala, v zahodni Sloveniji bodo možne nevihte. Pihal bo jugozahodnik, ob morju jugo. Najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 18, ob morju okoli 21, najvišje dnevne od 27 do 33 °C, napovedujejo na ARSO.

V noči na torek in v torek bo spremenljivo z nevihtami. Dež se bo v noči na sredo razširil nad vso Slovenijo in v sredo dopoldne ponehal. Razjasnilo se bo. Občutno hladneje bo. Novega vročineskega vala do konca julija ni na vidiku, temperature ne bodo presegale 30 °C.