Deset dni po stiku z okuženo osebo, so jo poklicali v UKC Maribor na odvzem brisa, kljub temu, da se je, kot pripoveduje v zapisu, dobro počutila in ni kazala nobenih simptomov je bil njen rezultat testiranja pozitiven. Več o njeni izkušnji lahko preberete spodaj, njen zapis objavljamo v celoti.

#OSTANIDOMA ampak resno mislim!!!🙏🍀🙏
V sredo(25.3) sem dobila klic, da je oseba, ki je bila z mano v stiku na zadnji delovni dan (15.3) pozitivna, sledil je še isti dan odvzem brisa in včeraj sem zvedla, da sem pozitivna, meni ni nič, nimam vročine , ne kašljam, se počutim se čist OK. Ker sem bila pozitivna, so takoj obvestili mojega moža, ki je še vedno delal v podjetju- sledila je skoraj mala panika, v stiku z njim je bilo okoli 30 ljudi (vsi so zdaj doma, a brisov niso rabili dati – ni mi jasno zakaj ne.)

Poklicali so me iz UKC Maribor, da moram biti danes ob 10:00 v Mariboru, kjer mi bodo odvzeli kri, slikali pljuča itd. Ker je bil tudi mož pozitiven na brisu, sva šla oba.
Ob 10:15 pridejo po nas (obleceni kot eni astronavti). Vsi, ki smo bili poklicani, bilo nas je 5, smo vstopili.
Prvo opozorilo: obvezno maske gor, ničesar se ne dotikajte …
Vstopimo v stavbo in gremo v prvo nadstropje. Tam nas razdelijo v dve sobi, z možem sva skupaj, takoj nama nastavijo metuljcka, vzamejo 4 epruvetke krvi, potem se nekaj iz prsta za eno novo testiranje (od danes naprej), sledi merjenje pritiska , kisika, pulz, pregleda zdravnice, poslusanje pljuč …To je trajalo cca dobre pol ure do recimo 11ih, potem pa sva čakala do 12.30, da so mi slikali pljuča, samo meni, možu niso hoteli…  Potem je blo receno, da počakava samo še na izvide in da lahko potem greva domov. Inn kdaj sma dobla izvide? Točno ob 16:54, torej sva bila 7 ur spodaj… 😫😫😫 Na izvide ki so bili napisani ob 13. uri sva čakala 5 minut, manj kot 4 ure..😡😡
Izvid: Ja, imam pljučnico, hvala bogu mojemu imunskemu sistemu, da tega ne čutim in mi ni kaj … vsaj upam da mi ne bo Čez 12 dni ponovni bris…

Hočem povedati bistvo, nič mi ni, nimam vročine, prav zdrava se počutim, pa imam virus COVID-19 v sebi.. LAHKO ga imas tudi ti ali nekdo, ki se počuti zdrav, pa gre v trgovino in ne uporablja rokavic, maske, OKUZI HRANO IN TI TO KUPIŠ, PRNESES DOMOV…..
ZELOOO Z LAHKOTO SE PRENAŠA TA ZAHRBTNI VIRUS.

ZATO PA VSI MOJI PRIJATELJI ROKO NA SRCE, OSTANITE DOMA, UPORABLITE MASKE, ROKAVICE, RAZKUŽUJTE SE….

ZA DOBROBIT VAS IN NAS, NE HODITE K NAM NA KAVO. 😁 SMO V KARANTENI VSAJ 12 DNI.

Sej veste RVM , DRŽITE SE , MI SE BOMO TUDI! Smo pa na vezi prek telefonov in tukaj😉
#OSTANITEDOMA 😘
NE SKRIVAMO SE TAKO DA LAHKO DELITE MED DRUGE IN UPAM DA BOJO UPOSTEVALI TO DA NAJ OSTANEJO DOMA👍👍