Igrišča teniškega kluba Branik bo v prihodnjem tednu že obdajala nova ograja, naslednje leto pa naj bi pričeli z gradnjo nove teniške dvorane. Tekmovalci so s treningi pričeli že nekoliko prej, s sprostitvenimi ukrepi pa so se na igrišča vrnili tudi rekreativni tenisači, z delovanjem je začela teniška šola.

Foto: Facebook TK Branik

Ob igriščih Teniškega kluba Branik (TK Branik) je bilo v preteklih dneh moč opaziti gradbene stroje, s katerimi so pospešeno urejali okolico igrišč. Prva štiri igrišča bodo namreč dobila novo ograjo. “Prva ograja, ki je obdajala igrišča, je bila zgrajena sredi 70-ih let. Šlo je za aluminijasto ograjo, ki jo je klubu donirala teniška šampionka Mima Jaušovec, zgradili so jo z njenimi uspehi. Po vseh teh letih je bila sicer uporabna, a dotrajana, zato smo se odločili za zamenjavo,” razlaga sekretar TK Branik Klemen Kokol.

V naslednjem letu načrtovana postavitev nove teniške dvorane

Poleg nove ograje bodo posodobili še vzhodni, južni in zahodni vhod na igrišča, severni pa bo moral še nekoliko počakati, saj je bila obnova, težka okrog 25 tisočakov, za klub precejšen finančni zalogaj. “Namensko smo varčevali za obnovo, nekaj sredstev pa so nam prispevali tudi sponzorji,” razlaga Kokol. Z zemeljskimi deli so v preteklih dneh že začeli, najkasneje do začetka naslednjega tedna pa naj bi bila dela končana, pri tem so imele veliko opraviti tudi za gradbena dela ugodne vremenske razmere.

Z zemeljskimi deli so v preteklih dneh že začeli, najkasneje do začetka naslednjega tedna pa naj bi bila dela končana, pri tem so imele veliko opraviti tudi za gradbena dela ugodne vremenske razmere.

Ograja pa ni edina posodobitev, ki so jo načrtovali pri TK Branik. V prihodnje, predvidoma naslednje leto, pa nameravajo postaviti novo teniško dvorano. Zanimanje ljudi za tenis je bilo ves čas prisotno tudi med epidemijo.

Eden najbolj varnih športov, zato veliko zanimanje ljudi

Tekmovalci so lahko s treningi pričeli že nekoliko prej, sedaj pa so s sprostitvenimi ukrepi prišli na svoj račun vsi rekreativni tenisači, ponovno je z delovanjem pričela tudi teniška šola. “Ljudje so komaj čakali, da so lahko spet prišli, beležili smo zelo veliko povpraševanje. Gre pravzaprav za najbolj varen šport, saj igralci med seboj ves čas ohranjajo precejšnjo razdaljo. V preteklem tednu nas je obiskala inšpekcija NIJZ in smo kontrolo opravili z odliko, tako da bojazni, da bi pri nas prišlo do okužbe, praktično ni,” pojasnjuje Kokol.

Ljudje so komaj čakali, da so lahko spet prišli, beležili smo zelo veliko povpraševanje. Gre pravzaprav za najbolj varen šport. V preteklem tednu nas je obiskala inšpekcija NIJZ in smo kontrolo opravili z odliko, tako da bojazni, da bi pri nas prišlo do okužbe, praktično ni.

Možnosti za okužbo pa so še manjše sedaj, ko na vrata trka pomlad in spomladanske temperature. “Izkoriščamo lepo vreme, zato smo že začeli z zunanjimi treningi, kjer pa je možnost okužbe praktično neznatna” dodaja Kokol.