Občina Lenart je decembrsko razsvetljena, prišel je tudi Miklavž. Župan mag. Janez Kramberger pravi, da bodo del denarja, ki so ga sicer namenjali za dogodke in prireditve ob koncu leta, namenili za družine, ki potrebujejo pomoč. Podarili jim bodo računalnike in bone.

Zaradi trenutnega epidemiološkega stanja v občini Lenart ne bo božično- novoletnih prireditev, ki so jih v veselem decembru vsako leto pripravili na osrednjem trgu in še na nekaterih drugih prizoriščih.
So pa v soboto zvečer praznično osvetlili središče Lenarta, lučke pa so virtualno prižgali tudi v Voličini, Selcah in Zavrhu. Praznično vzdušje bodo letos z osvetlitvijo ustvarili tudi v lenarškem parku. Lenart ostaja zvest tradiciji in je tudi letos zažarel v tradicionalni modri barvi:

Prižig lučk so v občini Lenart opravili virtualno, občane pa je preko spleta nagovoril župan mag. Janez Kramberger:

 

1, 2, 3 praznično vzdušje je objelo Lenart 🌟💖🌟

Objavil/a Občina Lenart dne Sobota, 05. december 2020

Kmalu zatem pa je najmlajše pozdravil še Miklavž:

 

Dragi otroci, Lenart je obiskal Miklavž in ima za vas sporočilo ✨

Objavil/a Občina Lenart dne Sobota, 05. december 2020

Občina bo z nakupom računalnikov in z boni pomagala socialno šibkim družinam

Župan mag. Janez Kramberger je pojasnil, da običajno za decembrsko razsvetljavo in dogodke porabijo 20 tisoč evrov proračunskih sredstev, letos pa bo ta znesek nekoliko nižji. Pravi, da ga občani sprašujejo, kaj bo občina storila z neporabljenim denarjem. “V sodelovanju z obema šolama in centrom za socialno delo bomo kupili nekaj računalnikov in jih podarili družinam v Krajevnih skupnostih Lenart in Voličina, ki si takšnega nakupa sami ne morejo privoščiti. Poleg tega se bomo socialno šibkih družin, torej družin, ki so po mnenju centra za socialno delo, Rdečega križa in Karitasa potrebne pomoči, spomnili s kakšnim bonom.”

Obdarili bodo več kot 600 otrok

Kot vsako leto, bo Občina Lenart tudi letos poskrbela za božično obdaritev več kot 600 otrok, rojenih od 1. januarja 2013 do 31.12. 2019. Pri brezstičnem raznašanju daril bodo pomagali svetniki krajevnih skupnosti, ki bodo najmlajše obdarili do 20. decembra. Kot so še pojasnili v lenarški občinski upravi, so otroci, rojeni v letošnjem letu, izvzeti iz božične obdaritve, saj jim pripada pomoč občine ob rojstvu otroka v višini 150 evrov.

V sodelovanju z obema šolama in centrom za socialno delo bomo kupili nekaj računalnikov in jih podarili družinam v Krajevnih skupnostih Lenart in Voličina, ki si takšnega nakupa sami ne morejo privoščiti. Poleg tega se bomo socialno šibkih družin, torej družin, ki so po mnenju centra za socialno delo, Rdečega križa in Karitasa potrebne pomoči, spomnili s kakšnim bonom.