Dvorano Tabor so danes napolnili osnovnošolci in dijaki, ki so se lahko seznanili z aktualnimi izobraževalnimi in zaposlitvenimi možnostmi.

Danes, 27. januarja so osnovnošolci in srednješolci napolnili dvorano Tabor, saj je zanje potekal karierni sejem – sejem poklicev in izobraževanja. Prireditev je bila namenjena poklicni usmeritvi dijakov, ki so se v izobraževalnem sklopu predstavili na stojnicah, pridružila pa so se jim številna podjetja, ki so trenutno aktualna kot iskalci zaposlitve. V dvorani ni manjkalo tudi osnovnošolcev, ki so bili nad sejmom navdušeni, saj jim je predstavitev nenazadnje pomagala pri izboru nadaljnjega izobraževanja – vpisu v srednjo šolo. Iz osnovne šole Bratov Polančič so mladi obiskovalci povedali, da se jim karierni sejem  zanimiv, pomagal jim bo tudi pri odločitvah za vpis.

Sejem je bil aktualen tudi z dijake, ki so lahko dobili informacije o poklicih in izobraževalnih programih, spoznali so lahko tudi možnosti štipendiranja pri potencialnih delodajalcih. V dvorani Tabor so si lahko ogledali stojnice raznih srednjih šol in podjetij, kjer ni manjkalo predstavitvenih izdelkov in izobraževalnih brošur, dvorano pa so napolnili tudi zvoki dobre glasbe.

Enkratna priložnost za mlade

Sejem je s svojim nagovorom odprl Mariborski župan Andrej Fištravec in mladim namenil tudi nekaj besed: “Spodbujanje gospodarstva v Mariboru se navezuje na usposobljen kader, ki ima na sejmu priložnost spoznati šolo ali poklic, ki ga veseli. Dobra in uspešna podjetja v naši regiji temeljijo na kakovostnem kadru, ki ga bomo tudi s takšnimi sejmi ustvarjali in ohranjali v regiji.”

Pomembnost na karierni poti dijakov je predstavil tudi predsednik območne obrtne zbornice Maribor, Aleš Pulko. ”Imam pozitivne občutke, ko vidim toliko dijakov, osnovnošolcev in podjetij, ki je pomagalo pripraviti današnji dogodek. Dijakom predstavljamo, kakšen je lahko njihov poklic v prihodnosti, upamo, da se bodo v njem tudi našli in se nam pridružili v svoji poslovni karieri. Tukaj je več kot 51 delodajalcev, ki bodo v prihodnosti potrebovali kader, zato bo naša naloga izpolnjena takrat, ko najdemo zaposlitev za dijaka.”

Da je organizacija takšnih dogodkov zelo pomembna je komentiral tudi Aleš Cantautti, državni sekretar na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo, saj gre po njegovem za enkratno priložnost mladih, da se seznanijo z izobraževalnimi in zaposlitvenimi možnostmi.