Lokalno

FOTO: Številne novosti za kopalce na Mariborskem otoku že ta konec tedna

Rebeka Krevs, 30.06.23 ob 10:35

Jutri se, ob lepem vremenu, odpira delno obnovljeno kopališče Mariborski otok.

FOTO: Številne novosti za kopalce na Mariborskem otoku že ta konec tedna

Mestna občina Maribor je za obnovitvena dela odštela 770.000 evrov. Preteklo leto so se lotili obnove z urejanjem ceste, kolesarske poti in poti za pešce, čemur bo sledila še osvetlitev poti, vmes gre h koncu dolgotrajna prenova mostu, v letošnjem letu pa so ob lesenih ploščadih ob bazenih in inštalacijah poskrbeli tudi za sanitarije.

Urejeno je tudi parkirišče in obračališče za avtobuse.

Ob tem so zaprli dostop do nekdanjega parkirišča pod krošnjami, saj želijo zagotoviti varnost kolesarjev in pešcev. Kot pove podžupan Mestne občine Maribor Gregor Reichenberg se v sklopu revitalizacije starega mestnega jedra načrtuje tudi izgradnja dodatnega mostu, ki bo Mariborski otok povezoval še z desnim bregom Drave.

V veljavi nov cenik vstopnic

Cenik uporabe in ostalih storitev na kopališču Mariborski otok je bil sprejet na mestnem svetu in je veljaven od 1. junija naprej. Dnevna vstopnica za odrasle bo stala 6,5 evra, vstopnica za mlade do 15. leta, študente in invalide pa 4,5 evra, kakršna bo tudi cena za upokojence. Za kopanje po 14. uri bo potrebno odšteti štiri evre, za družinsko karto, ki vključuje dva odrasla in do tri otroke pa 20 evrov. Večerno kopanje po 18. uri bo stalo 2,5 evra. Na voljo bodo tudi mesečne vstopnice za mlade in upokojence po 75 evrov, tedenska pa 25 evrov, za odrasle pa mesečna 90 evrov, tedenska pa 30 evrov. Obiskovalci si bodo lahko izposodili tudi ležalnike in senčnike, za 10 evrov pa bodo lahko uporabljali tudi igrišče za odbojko na mivki.

Župan Mestne občine  Maribor Saša Arsenovič ob tem napoveduje ograditev kopališča, s čimer bi v prihodnjem letu omogočili obisk otoka, tudi tistim, ki tja ne bodo prihajali na kopališče. Tako vhod na kopališče ne bo več na mostu, temveč bo v sami stavbi.

”Želimo omogočiti 365 dni dostopnosti za vse, tudi za tiste, ki se ne bodo kopali,” pove Arsenovič.

Obljubljajo pester program

Na kopališču Mariborski otok obljubljajo tudi pester program delavnic in predstav za otroke, ki jih bodo organizirali z Zvezo prijateljev mladine in Mladinskim kulturnim centrom Maribor.

Direktor Javnega podjetja Marprom in upravljalec športnega objekta Ranko Šmigoc napoveduje akcijo ”Podari karto za otroka”, v sklopu katere bodo lahko obiskovalci kupili karto za socialno ogrožene otroke in jim s tem omogočili obisk kopališča.

Prometna varnost
Vozniška dovoljenja na kmalu tudi na mobilnih telefonih
računalniki
Afera računalniki: Znano komu v roke prvih 3000 prenosnikov
Preiskovalna komisija
Sršen pred komisijo DZ: Ni bilo vmešavanja v odločitve o oglaševanju