Lokalno

FOTO: Zgodaj zjutraj Maribor in okolico zajela orkanska nevihta

Uredništvo , 13.07.23 ob 06:54

Močna nevihta prebudila Mariborčane.

FOTO: Zgodaj zjutraj Maribor in okolico zajela orkanska nevihta

Napovedi vremenoslovcev so se uresničile, Maribor z okolico je zajelo močno neurje, ki je za seboj pustilo razdejanje. Marsikoga je okoli 4. ure zjutraj predčasno prebudila nevihta, ki je s seboj prinesla močan veter, stele in grmenje ter večjo količino dežja.

Na več lokacijah po Mariboru in okolici so morali posredovati tudi gasilci, ki so še vedno odstranjujejo številna podrta drevesa.

Močan veter je podrl večje število dreves, od teh je nekaj padlo preko osebnih vozil, objektov, elektrodistribucijskih vodov, zaradi česar je nastal en požar in je bilo nekaj prekinitev dobave električne energije. Odkrilo in poškodovalo je več ostrešij objektov. Nekatere objekte je poškodovala tudi toča, meteorna voda pa je zalila nekaj kleti objektov.

Čez dan še vedno nevarnost močnih neviht

Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno. Plohe in nevihte se bodo pojavljale nad vso Slovenijo, možna bodo krajevna neurja. Najvišje dnevne temperature bodo od 23 do 28, na jugovzhodu in na Primorskem do 32 °C.

Ponoči se bo ozračje umirilo in postopno zjasnilo.

OPOZORILO
Ob nevihtah so danes možna tudi krajevna neurja, opozarjajo na ARSO.

Jutri bo na Primorskem pretežno jasno s šibko burjo, drugod bo občasno nekaj kopaste oblačnosti. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 17, ob morju 19, najvišje dnevne od 25 do 29, na Primorskem do 32 °C.