Včeraj je v Šentilju potekala konstitutivna seja občinskega sveta Občine Šentilj, kjer je tudi zaprisegel župana.

Včeraj je v Šentilju potekala konstitutivna seja občinskega sveta Občine Šentilj, kjer je tudi zaprisegel župana. Ob tem je Štefan Žvab nagovoril mestne svetnike: “Cenjeni svetniki, spoštovani občani. Iskreno se vam zahvaljujem za čestitke, ki ste mi jih izrekli in ste mi zaupali še en mandat. Tudi jaz čestitam vsakemu med vami, da so vam ljudje zaupali. Vsem nam so volivci naložili veliko odgovornost, to je sprejemanje odločitev, ki bodo v največji meri v dobro vseh občanov in v skladu z zakonom.”

Čas za nov veter

Na seji so poleg župana tudi potrdili mestni svet, ki šteje 18 članov. Žvab je le-tem sporočil: “Sprejemanje odločitev zahteva odgovornost, najprej pa je za to potrebno imeti pogum. Samo pogumni ljudje lahko sprejemajo pomembne stvari. Nastopam drugi mandat župana. Veseli me odločitev občanov, ki so premogli dovolj poguma, da so mladim obrazom zaupali mesta v občinskem svetu. Naj bo to znamenje za nove čase, nov veter in drugačna razmišljanja. Preteklost je to občino že tako prevečkrat zaznamovala.”

Štefan Žvab je v prvem krogu volitev za župana premagal Marijana Pojbiča s 51,01 odstotki, svetnikom pa je še sporočil: “Bodite neobremenjeni, odprti za predloge, ideje, vzemite si čas za premislek, poslušajte argumente za in proti, potem pa se odločite tako da boste vse, ki so vam dali glas lahko brez vesti pogledali v obraz. Sam bom tako ravnal.”

Spoštovani svetniki, tisti z izkušnjami in tisti brez. Pokazalo se bo, ali v tem občinskem svetu sodelujemo ali pa smo vsak na svojem bregu. Želim si, da bi sprejemali takšne odločitve, ki bi zaznamovale našo občino za naslednja desetletja. Svetovni trendi nam nudijo možnost razvoja, sprejeti je treba strateško premišljene odločitve na osnovi katerih se bomo lahko potegovali za sredstva in ustvarili pogoje za trajnostni razvoj in preboj naše občine, da bo zgled vsem v občini. Vsem nam želim dobre pogoje za delo in naj bo to dobro opravljeno.

Mestni svetniki občine Šentilj: 

ŠTEFAN ŽVAB
LIDIJA ŠARIĆ
DR. SILVO KODER
ALEKSANDRA MUSTER
BLAŽ IGNATIJEV
ANDREJA FERK
MITJA KAURAN
DARINKA SCHMIRMAUL

MARIJAN POJBIČ
HILDA ROMIČ
BOJAN BELNA
ANJA UNGER
KRISTIJAN KVAS
IRENA LUBEJ PANASOV

TADEJ FRIŠ
MARINA VERČIČ

VLADIMIR MAHER

BORIS BEZJAK