Lokalno

FOTO: ”Najpomembnejši rezultat na koncu dneva je 200 nasmejanih otrok”

Rebeka Krevs, 17.06.23 ob 10:29

V Ljudskem vrtu je imelo člansko moštvo NK Maribor včeraj prav posebnega nasprotnika – otroke nogometnih šol Maribor. Svoje otroke so starši, kot se za prave nogometaše spodobi, na igrišče pospremili z baklami in bučnim aplavzom.

FOTO: ”Najpomembnejši rezultat na koncu dneva je 200 nasmejanih otrok”

Včeraj se je v Ljudskem vrtu odvijal dogodek ob zaključku sezone nogometnih šol v Mariboru, ki je okoli 200 otrok in njihove starše ter babice in dedke v poletje pospremil skozi “VIJOL’ČNA VRATA”. Namen tega dogodka je bil združitev skupnosti, nogometnih navdušencev in posameznikov, ki so si želeli podpreti dobrodelne namene.

Dogodek za otroke in dobrodelne namene

Organizatorji verjamejo, ”da si vsi otroci zaslužijo posebno ljubezen ter praznovanje ob koncu šolskega leta, ne glede na izzive, s katerimi so se srečali v prejšnjem šolskem letu.” Tako so imeli otroci edinstveno priložnost, saj so lahko proti članskemu moštvu NK Maribor na ”sveti travi” odigrali prav posebno tekmo. ”Ali ni to fenomenalno? Da se otroci počutijo tako pomembne, da si tudi člani moštva želijo tekme z njimi,” ob tej priložnosti pove soorganizatorka dogodka Lenja Faraguna.

Zavodu 13 so predali zbrana denarna sredstva.

Otroci so za nogometaše predstavljali kar trd oreh. Kot je povedal kapetan moštva Martin Milec je na začetku igre še šlo, ko pa je bilo na igrišču vseh 200 otrok, pa je bilo težko samo videti kje je žoga. ”Tudi rezultata na koncu ne vem, ampak najpomembnejši rezultat na koncu dneva je 200 nasmejanih otrok,” doda kapetan. Zaveda se kaj lahko takšna priložnost pomeni za mlajše generacije in verjame, da je kateri izmed otrok lahko tudi bodoči član NK Maribor. Poleg tekme pa so lahko mladi nadobudneži petnajstih osnovnih šol iz Maribora pokazali svoje spretnosti in se preizkusili v spretnostnem ciljanju na gol.

Dogodek z dobrodelno noto

Dogodek je imel tudi dobrodelno noto. Organizatorji so predsednici Zavoda 13, Petri Greiner, predali dobrodelno zbrana sredstva. Denar bo zavod porabil za tisto, na kar pozabljamo vsi, a je včasih najbolj pomembno. ”Vedno rečem, niso vedno pomembne le terapije, omogočamo otrokom tudi tisto kar jim prinaša nasmeh,” nam o namenu pove Petra Greiner. S tem želijo pomagati staršem otrok s posebnimi potrebami, da jim omogočijo, tisto kar si zares želijo, pa naj bodo to plesne urice ali pa novo kolo.

Zavodu 13 so predali zbrana denarna sredstva.

Zadetek je srečnežu prinesel 1000€

Deset izbrancev pa je dobilo priložnost zadeti Vijol’čni gol, a uspelo je le enemu. Aleš Mlaker je, za svoj gol, domov odnesel nagrado v višini kar 1000€. Povedal je, da se mu je po zadetku odvalil kamen s srca, saj zadeti gol s petdesetih metrov ni mačji kašelj. ”Nisem prvič stal na tem igrišču, tako da je bilo malo lažje, kot je bilo verjetno ostalim. Treniram že od malih nog, sicer rekreativno, ampak ni enostavno. Nekaj tehnike moraš imet,” o uspehu pove zmagovalec.

Aleš Mlaker, strelec ”Vijol’čnega gola.