Na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru (FERI) je pretekli vikend potekal dogodek EPICENTER FERI LAN. Na dogodku so zabeležili več kot 400 entuziastov iz Slovenije in sosednjih držav, kar je rekordna udeležba na tovrstnih dogodkih v Sloveniji.

Gaming dogodek

Igričarski dogodek sta, ob tehnični podpori Inštituta za elektroniko in telekomunikacije, v sodelovanju organizirala Študentski svet FERI ter Društvo za elektronske športe SPID.si. »Zelo smo veseli, da smo imeli možnost v Mariboru organizirati enega izmed največjih gaming dogodkov v Sloveniji. Po našem mnenju je presegel pričakovanja in definitivno uspel,« je povedal Samo Zavašnik, predsednik društva. »Predhodne izkušnje društva in podpora naše fakultete se je izkazala za dobro potezo. Vesela sem, da smo združili moči in uspešno izpeljali letošnjo prireditev. Upam, da bomo uspešno sodelovali tudi v prihodnje,« je dodala predsednica študentskega sveta FERI, Pia Prebevšek.

FOTO: Samo Zavašnik

Ešporti so trenutno najhitreje rastoče področje v sklopu videoiger – gre za tekmovanje s turnirsko strukturo, komentiranimi prenosi v živo in ogromnimi nagradnimi skladi. EPICENTER LAN je v Sloveniji največji tovrstni dogodek.

Turnirji v osmih igrah

Tokrat so za igralce so pripravili turnirje v osmih igrah, in sicer Counter Strike: Global Offensive, League of Legends, PUBG, FIFA 18, Hearthstone, Fortnite, Rocket League in Pro Evolution Soccer. Turnirjev se je udeležilo več kot 350 tekmovalcev. Uradna tekmovanja so bila organizirana tekom obeh dni, velika večina udeležencev pa se je ob igranju družila tudi čez noč.

FOTO: Samo Zavašnik

Poleg zabave ob igranju videoiger in druženja so bile na voljo še druge aktivnosti, zanimive tudi za tiste, ki so si dogodek želeli le ogledati. Okrog 200 obiskovalcev je spremljalo prenose iger v živo ali pa se ustavili na stojnicah sponzorjev in si ogledali najnovejšo računalniško opremo in periferijo ter jo tudi preizkusili.