V teh decembrskih dneh, ki so nam celo prinesli nekaj snega, je še kako praznično v vrtcu v Zgornji Kungoti. V torek jih je obiskal Miklavž in jim podaril simbolična darilca, v ponedeljek popoldne pa se je približno 50 otrok odpravilo na nočni pohod z lučkami.

V kungoški občini imajo tri enote vrtca, in sicer v Spodnji in Zgornji Kungoti ter Svečini. Otroci vseh enot, skupaj jih je 165, so se v ponedeljek zbrali v največji enoti v Zgornji Kungoti, kjer si si najprej ogledali tri različne dramske uprizoritve, ki so bile prilagojene njihovi starosti. Ob skupnem druženju so se imeli lepo, še posebej so na kosilu v šoli uživali tisti malčki, ki niso iz Zgornje Kungote.

Večji otroci, ki zmorejo zahtevnejšo hojo, so se nato v družbi svojih staršev in vzgojiteljic odpravili v Maribor na pohod z lučkami. Zaradi poledenelega terena so se na Piramido sprehodili okrog Treh ribnikov, nekaj najpogumnejših pa je kljub vsemu uspelo priti na vrh Piramide. Od tam so so si ogledali Maribor v prečudoviti praznični obleki.

“Ta december skušamo biti vsi skupaj ena velika družina”

Vrtčevske otroke v prihodnje čaka še palčkovanje, ki ga bodo izvedli skupaj s starši, in uprizoritev dramske igre Želim si, ki jo pripravljajo vzgojiteljice in njihove pomočnice skupaj z otroki. Predstava, namenjena vsem občanom, bo 21. decembra v Svečini. Otroke bo tisti dan obiskal tudi Božiček. Pred božičem bo otroke s knjižnim darilom obdarila županja občine Kungota Tamara Šnofl, osnovnošolci bodo za njih izdelali voščilnice in vanje zapisali lepe praznične misli. “Ta december skušamo biti vsi skupaj ena velika družina, ki si prizadeva vsaj en mesec v letu čimveč družiti in imeti skupne aktivnosti ter drug drugemu polepšati dan,” nam je povedala ravnateljica Osnovne šole Kungota Zdenka Keuc.