Lokalno

FOTO: Kungoška šola in NK Duplek stopila skupaj in razveselila otroke v Črni

Damjan Veršič, 04.09.23 ob 03:30

Akciji zbiranja šolskih potrebščin, za katero so se odločili v OŠ Kungota, so se pridružili tudi dupleški nogometaši.

FOTO: Kungoška šola in NK Duplek stopila skupaj in razveselila otroke v Črni

Nogometni klub Duplek se je pridružil dobrodelni akciji Osnovne šole Kungota, ki je organizirala zbiranje šolskih potrebščin za otroke s poplavljenih območij v Črni na Koroškem. Kot nam je povedala ravnateljica Zdenka Keuc, je hitro po poplavah v Črni stopila v stik s tamkajšnjim ravnateljem. “Šola in vrtec sta, hvala bogu, nekoliko dvignjena. Voda in blato sta jim sicer zalila dvorišče, šolski in vrtčevski objekt pa od znotraj nista utrpela večji posledic.” Ker so se zavedali, da bodo starši tamkajšnjih otrok denar najprej potrebovali za obnovo svojih domov in bo za šolo ostalo bore malo, so se v Kungoti odločili, da organizirajo akcijo zbiranja šolskih potrebščin. Zaposleni na šoli in starši in otroci so darovali veliko zvezkov, barvic, peresnic, flomastrov, šolskih torb, kalkulatorjev, ….“Rekli smo, da naj bodo to lepe stvari, takšne, katerih bi bili veseli tudi njihovi otroci.”

FOTO: Mojca Žunko

V NK Duplek so najprej razmišljali o dobrodelni tekmi, kasneje so se pridružili dobrodelni akciji kungoške šole, ki je poskrbela tudi za transport zbrane pomoči. “Na ta način nismo imeli skrbi glede logistike in dostave zbranega do osnovne šole v Črni na Koroškem,” nam je povedal Robi Mirt, vodja nogometne šole v NK Duplek. Šolske potrebščine so do 28. avgusta zbirali v prostorih kluba blizu osnovne šole v Spodnjem Dupleku. “K zbranim stvarem, šlo je za približno pol kombija šolskih potrebščin, smo dodali še klubsko zastavo in šale. Sicer pa so občani pridno prinašali šolske torbe, zvezke, svinčnike, barvice, flomastre in ostale potrebščine.”

FOTO: Mojca Žunko

Predstavnika kungoške šole sta nato zbrane stvari skupaj še z nekaterimi drugimi darili odpeljala neposredno v šolo v Črno.