Priljubljena Sladoledarna Kremko v Spodnjem Dupleku je včeraj, kljub slabemu vremenu, v sodelovanju z društvom Pomagajmo slovenskim otrokom uspešno izvedla humanitarno akcijo zbiranja hrane in higienskih pripomočkov za otroke. Kot nam je povedal lastnik sladoledarne Ilir Demiri, so se na njih obrnili predstavniki društva s prošnjo za donacijo hrane. V luči zadnjih podražitev se je Demiri odločil, da njegovo podjetje ne bo le doniralo, temveč tudi izvedlo širšo akcijo zbiranja pomoči.

Tudi v največjem dežju so ljudje prinašali vrečke in škatle

Z akcijo so začeli včeraj popoldne po 15.00 uri, ko je vse kazalo, da bodo uspeli zbrati veliko pomoči, vendar jo je po kakšni uri, ko so Duplek zajeli nalivi, zagodlo vreme. “Tudi v največjem dežju so ljudje prinašali vrečke in škatle ter tako pokazali, da jim je mar za soljudi. Tukaj lahko posebej omenim gasilce, pa predstavnike društva Ohranimo naravo čisto, podjetje Henkel in vse ostale, ki so se res izkazali, in se proti pričakovanjem odzvali v velikem številu. Tako smo zbrali skoraj 300 kilogramov razne hrane in higienskih pripomočkov (konzerv, mleka, kosmičev, toaletnega papirja, …).”

Darovano pomoč je že prevzelo društvo Pomagajmo slovenskim otrokom. Zbrane stvari bodo evidentirali in potem razdelili otrokom in družinam. “Iskrena hvala vsem, ki ste pomagali,” je sklenil Demiri in dodal, da so se v sladoledarni že odločili, da bodo akcijo organizirali tudi prihodnje leto, najverjetneje še v večjem obsegu.