Lokalno

FOTO: Kdo mariborskim otrokom krade zelišča?

Uredništvo , 17.07.23 ob 10:12

Vrtiček zelišč pred vrtcem, otrokom pomeni ogromno, z njim spoznavajo dišave in se učijo uporabe različnih zelišč.

FOTO: Kdo mariborskim otrokom krade zelišča?

Pred vrtcem Želvica v Mariboru, otroci skrbijo za mali vrtiček zelišč, a nekdo uničuje ves njihov trud. Kot so zapisali na družbenem omrežju Facebook je to košček zemlje, katerega si pogledajo vsakodnevno, se razveselijo vsake čebelice, ki se na njem ustavi in z njim spoznavajo dišave in se učijo uporabe različnih zelišč.

Za vrtiček skrbijo vsi, predvsem otrokom pa ta projekt pomeni veliko. ”Otroci, starši in vsi zaposleni se trudimo, da je naš zeliščni vrt čim bolj barvit in raznolik,” zapišejo v objavi.

Kot nadaljujejo pa je tukaj tudi temna plat, za katero so ogorčeni in ne morejo verjeti, da se zares dogaja. ”Zelišča nam vsakodnevno zmanjkujejo in za to ni razlog krt ali katerakoli druga žival,” zapišejo. Prepričani so, da so za krajo krive umazane človeške roke posameznikov.

Kraja pa je čisto nepotrebna, saj so v vrtcu pripravljeni vsakomur, ki to želi, podeliti svoje pridelke. ”Kdorkoli želi katerokoli zelišče iz našega vrtička, za katerega se trudimo vsakodnevno, se naj oglasi pri nas in mu bomo z veseljem podarili, tisto česar še na svojem vrtu nima in si tako neizmerno želi” zapišejo. Želijo le, da bo vrtiček v bodoče ostal samo na ogled, ne pa košček zemlje za samopostrežbo.