Potnike, ki so poleteli za Dubrovnik, je bilo na mariborskem letališču moč prešteti na prste dveh rok.

Z mariborskega letališča je peščica potnikov za Dubrovnik poletela z več kot eno uro zamude. Potnikov to ni skrbelo, kot nam je zaupala Tanja Žafran: “Greva v Črno gora, prvotni plan je bil, da greva z Brnika v Podgorico, potem pa je fant Iztok našel to linijo. Ker se je linija na novo odprla, je bila cena dosti ugodnejša, tako da bova za isto ceno, kot iz plačala iz Brnika v Podgorico, tu še za cel teden lahko najela avto na destinaciji.”

Dostopno letališče

“Sva iz Slovenskih Konjic, do letališča sva imela 20 minut in upam, da let bo, ker vidim da ima let že zamudo. Želiva si več linij, ne samo Split in Dubrovnik, saj je zelo dostopno letališče več ljudem predvsem na štajerskem koncu,” je svoje misli še strnila ena izmed prvih potnic na letalu VLM Arlines, preden se je vkrcala na letalo. Z več kot uro zamude je letalo prispelo na mariborsko letališče, pristati bi namreč moralo ob 10.30 uri, dejansko pa je iz Splita prispelo ob 11. 40 uri. Pričakal ga je tudi krst, ki si ga lahko ogledate v spodnjem videoposnetku.

Popoldan je planiran še let proti Splitu, ura vzleta pa je načrtovana za ob 15.25 uro, a bo verjetno do zamude prišlo tudi na omenjeni relaciji. Razlog za to bi naj bil, da je letalo imelo zamudo že pri prihodu v Split iz Italije, kjer je opravilo že jutranji let.

Nekaj potnikov prispelo iz Splita v Maribor

Okoli 10 potnikov je prišlo tudi iz Splita v Maribor, med njimi je bil tudi Janez Bregar: “Linija je ugodna in primerna za te čase, ko so na cesti gneče. Let je bil odličen, takšen kot mora biti. Eno uro smo zamujali v Splitu, ampak ni problema, saj so nas počastili s kavo in smo preživeli. Smo iz Ljubljane in zdaj z avtom potujemo tja. Poleta nismo načrtovali, v Splitu smo videli, da je vzpostavljena letalska linija, morali smo se vrniti v Ljubljano in je bila to odlična priložnost, 22. avgusta se vračamo z enako linijo nazaj v Split.”

Ti potniki so bili s strani direktorja Aerodroma Maribor, Borisa Bobka tudi deležni pozornosti in dobrodošlice v štajerski prestolnici.