Po številnih prizadevanjih so Mestne nepremičnine vendarle našle novega najemnika za gostilno Pri treh ribnikih. Nov najemnik je vzel v najem spodnjo etaže gostilne.

“Izpolnjeni so bili vsi pogoji. Najemnik že čisti in ureja prostore. Načrtovana otvoritev je prihodnji petek ob 17. uri,” je pojasnila Nataša Matijevič iz Mestnih nepremičnin.

Zgodba s štajerskimi vini se bo nadaljevala

Mestne nepremičnine so se po številnih razpisih od začetka leta odločile, da bodo gostilno dale v najem za 4 mesec. Najemnik Dušan Kelbič, ki bo vodil gostilno, je oddal zavezujočo ponudbo in je pripravljen voditi gostilno v poletnih mesecih. Kelbič je priznan vinski somelje. Tako se bo zgodba z vini in povezovanjem štajerskih vinarjev nadaljevala. Na voljo pa bo tudi dodatna ponudba.

V mestnih nepremičninah stremijo k temu, da bi gostilno dali dolgoročno v najem ponudniku, ki bi prevzel celotno gostilno za obdobje desetih let. Pogovori z dosedanjimi ponudniki še zmeraj tečejo, prav tako še zmeraj potekajo pogovori z Obrtno-podjetniško zbornico in obema gostinskima šolama, s katerima potekajo dogovori, da bi se na tem območju uredil učni paviljon za otroke.

Kot je Matijevič dejala, ni izključeno, da bo dolgoročni najemnik postal Kelbič, saj pogovori tudi z njim še tečejo: “Po štirih mesecih bomo vedeli, kdo bo dolgoročni najemnik.” V nepremičninah so sicer zadovoljni z izidom spodnjega dela gostilne in pričakujejo, da se bo našel tudi dolgoročni najemnik za celotno gostilno.

Vina bo pripravljal hišni vinar

Kot je pojasnil Kelbič, bo poudarek v gostilni Pri treh ribnikih predvsem na štajerskih vinarjih in žlahtnih kapljicah. Poleg tega bodo gostom na voljo tudi penine ter lokalni in kvalitetni sokovi. “Želimo, da bi imeli dobavitelje iz našega okoliša, torej Maribor in okolica, tudi na področju žganih pijač. Sodelovali bomo s Hišo kruha, ki je pred kratkim prevzela Tri babe,” je dejal. Ob raznoraznih večeri bodo gostom na voljo vinski večeri in večeri gina. Ob pijači pa bodo postregli manjše prigrizke. Tudi za najmlajše bo poskrbljeno, saj bodo imeli v ponudbi sladoled.

Posebnost, ki jo novi najemnik prinaša v gostilno, je hišni vinar, ki bo pripravljal posebno hišno vino in penine. “Za nas bo pripravljal posebne serije penin, ki bodo gostom na voljo in ki jih ne bodo imeli nikjer drugje.”

Gostilna bo obratovala 6 dni v tednu, od torka do nedelje. Skupno bo v gostilni zaposlenih 6 oseb.

Najemnik je moral objekt pred otvoritvijo očistiti in prebarvati, saj je zob časa pokazal svoje posledice.