Lokalno

FOTO: Duplečanka Kristina Vršič uspešna tudi na veteranskih tekmovanjih v judu

Damjan Veršič, 13.06.23 ob 03:40

Glavna trenerka v Judo klubu Duplek, ki je v preteklosti tekmovala za članice, je v Podčetrtku stopila na najvišjo stopničko.

FOTO: Duplečanka Kristina Vršič uspešna tudi na veteranskih tekmovanjih v judu

Pretekli konec tedna smo na judovskem evropskem prvenstvu veteranov v Podčetrtku slišali slovensko himno. Zadonela je ob zlati kolajni Kristine Vršič iz Dupleka, ki je v kategoriji do 52 kilogramov F2 stopila na najvišjo stopničko. Njen uspeh sta dopolnila Damjan Fras s sedmim mestom v kategoriji nad 100 kilogramov M2 in Avgust Vulc, ki je dosegel deveto mesto  v kategoriji do 81 kilogramov M2.  Kot so zapisali na judoslo.si, je imela  Kristina Vršič v svoji kategoriji  samo eno nasprotnico. S Čehinjo Poletinovo se je pomerila dvakrat, saj sta zadostovali dve dobljeni medsebojni borbi. V prvi borbi je Kristina skozi celotno borbo prevladovala in odločno si prvo medsebojno zmago zagotovila z ipponom. Zlato si je priborila metom za ippon v prvi minuti drugega dvoboja.

FOTO: Judo zveza Slovenije

Kristina je bila v svoji starostni kategoriji od 30 do 34 let in težnostni kategoriji do 52 kilogramov edina tekmovalka. Zato so se organizatorji odločili, da se pomeri s tekmovalko v starejši kategoriji, od 35 do 39 let, in v težnostni kategoriji do 52 kilogramov. Kristinina trenerka je Lia Ludvik, ki se je ponovno vrnila v Judo klub Duplek. “Veteranski nastopi sicer niso niti približno enaki tistim v ostalih starostnih kategorijah, predvsem pri članih, kjer je konkurenca res močna. Je pa ena lepa izkušnja. Že nekaj časa sem razmišljala, da bi tekmovala,” nam je povedala Kristina. Dodaja, da je občutek, ko je po dolgem času znova stopila na blazine v tekmovanju, zelo dober.

FOTO: Judo zveza Slovenije

Za njo je uspešna aktivna kariera, trenutno je glavna trenerka v Judu klubu Duplek

Kristina Vršič je znano ime v svetu juda. S svoji aktivni karieri je med članicami osvojila ogromno odličij, največ ji pomeni medalja z evropskih prvenstev. Na dvorano v Podčetrtku ima lepe spomine, saj je tam leta 2015 na evropskem pokalu osvojila zlato kolajno, dve leti kasneje pa 7. mesto. Z judom se ukvarja že 25 let, trenutno je glavna trenerka v Judo klubu Duplek, pred časom je začela nastopati za veteransko ekipo in kar hitro osvojila prvo zlato kolajno na mednarodnih veteranskih tekmovanjih.