Na dogodku uporabniki in obiskovalci spoznavajo različne obrede povezane s kavo, različne vrste umetnosti, ples, glasbo, literaturo in kulinariko, ki so značilni za narod, ki ga predstavljajo.

Včerajšnji dogodek »Greš na kavo?« je letos popeljal na Irsko – zeleno deželo škratov, Vikingov in seveda prave irske kave. Dogodek so že petnajsto leto zapored pripravili in izvedli uporabniki in zaposleni Varstveno delovnega centra POLŽ Maribor in je eden izmed številnih dogodkov, ki jih vsako leto v javnem zavodu izvajajo z namenom uresničevanja svojega poslanstva in vizije.

Na dogodku »Greš na kavo?« uporabniki in obiskovalci spoznavajo različne obrede povezane s kavo, različne vrste umetnosti, ples, glasbo, literaturo in kulinariko, ki so značilni za narod, ki ga predstavljajo. Prireditev je potekala na prireditvenem dvorišču sedeža zavoda VDC POLŽ Maribor včeraj, 5. junija.

»Po lanski italijanski kavi, ko smo v sodelovanju s številnimi gosti predstavili življenje Italije, tokrat predstavljamo  Irsko. Projekt je trajal več mesecev, skozi prebiranje literature in gradiva smo veliko novega spoznali o Irski,  spreminjali in dopolnjevali smo program, seveda tudi pridno vadili, da bi vam  lahko pokazali kaj smo in kaj zmoremo. Pomembno je, da program nastaja v celoti s soustvarjanjem uporabnikov, da so uporabniki vključeni v čim večji meri. Želimo pa biti tudi aktivni, prepoznavni, videni v lokalni skupnosti. Letošnji dogodek pa je zaznamovala tudi 15. obletnica Irske dobrodošlice Sloveniji ob vstopu v Evropsko unijo. Hkrati pa je to potrditev našega uspešnega, kvalitetnega dela, predvsem pa kakovostnega izvajanja storitve. Svoje delo želimo čim bolj naravnati potrebam uporabnikov.« pravi direktorica VDC POLŽ Maribor mag. Jasmina Breznik.

Prireditev sta vodila uporabnica Ester Finžgar in Jernej Vidmar. Prisotne je pozdravil tudi veleposlanik Irske, njegova ekselenca Myles Geiran.