Občina Duplek je daleč naokoli znana po številčni in izvirni pustni povorki. Lanske se je udeležilo vsaj tisoč mask, med katerim je bilo okoli 300 vrtčevskih otrok in šolarjev Osnovnih šol Duplek in Korena s podružnicami ter več pustnih skupin.  Lani so povorko prvič pripravili po novi trasi, tam bo potekala tudi letos.

"Fašank" v Dupleku bo 10. februarja

V soboto, 10. februarja, se bodo maske med 12. in 13. uro zbirale v gramoznici v Zgornjem Dupleku in nato ob 13. krenile po glavni cesti v smeri Spodnjega Dupleka. Pri bencinsem servisu se bodo povorki tudi tokrat pridružile vrtčevske in šolske skupine. Pot jih bo nato vodila do športne dvorane, kjer bodo najizvirnejše maske, predvidoma ob 14.30, nagradili. Sodniška zasedba bo tudi letos sestavljena iz desetih ocenjevalcev, v njej je po en predstavnik vsake vaške skupnosti, predstavnika Turističnih društev Duplek in Vurberk ter predstavnika Osnovnih šol Duplek in Korena. 

"Kot vsako leto potrebujemo vašo pomoč, da odženemo zimo in prikličemo pomlad. Da bomo v čim večjem številu, se prijavite za sodelovanje v pustni povorki, preko obrazca," sporočajo iz dupleške občinske uprave. 

"Vse, ki se boste odzvali povabilu, naprošamo, da izpolnite prijavnico in jo najkasneje do ponedeljka, 29. januarja 2024, pošljete na naslov: Občina Duplek, Trg slovenske osamosvojitve 1, 2241 Spodnji Duplek ali na e-mail: [email protected]"

Med številnimi pustnimi skupinami tudi letos ne bo manjkala tradicionalna maska turističnega društva - Dupleška mornarica. Med izvirnimi maskami so lansko leto prvo mesto zasedli Dimnikarji iz Korene, na drugo mesto se je uvrstila Renovatorska delavnica Oldtimer Duplek, na tretje paTrojiška zdravstvena reforma.