Gre za dnevno varstvo za otroke med poletnimi počitnicami, ki je subvencionirano s strani dupleške občine. Prijave zbirajo od 3. maja naprej.

Občina Duplek v sodelovanju s Svizec sport med poletnimi počitnicami omogoča Vesele počitnice – dnevno varstvo za otroke, in sicer vsak delovnik od 7.00 do 16.00 v telovadnici Osnovne šole Duplek. Prehrano zagotavlja OŠ Duplek. Vesele počitnice so namenjene otrokom, rojenim leta 2015 in starejšim, vključno do 15. leta starosti.

Vesele počitnice so v osnovni namenjene otrokom iz občine Duplek

Vesele počitnice so v osnovi namenjene otrokom iz občine Duplek, v primeru prostih mest pa tudi otrokom iz drugih občin. Otroke bodo skozi celodnevno varstvo spremljali strokovno usposobljeni animatorji in učitelji. Dneve bodo zapolnili z raznimi športnimi, družabnimi in ustvarjalnimi aktivnostmi ter vsebinskimi animacijami, ki jih bodo pripravili v sodelovanju z lokalnimi društvi.

Starši lahko otroke prijavijo za najmanj en teden, največ pa za tri. Vse skupaj traja od 5. julija do 20. avgusta. Otroci se v tem času veliko ukvarjajo s športom, imajo ustvarjalne delavnice.

V dupleški občinski upravi so nam povedali, da lahko tedensko v skupino sprejmejo predvidoma 30 otrok. “Starši lahko otroke prijavijo za najmanj en teden, največ pa za tri. Vse skupaj traja od 5. julija do 20. avgusta. Otroci se v tem času veliko ukvarjajo s športom, imajo ustvarjalne delavnice. Odpravijo se denimo na Vurberški grad, v pustolovski park, … vključena sta tudi dva obroka in predvidoma tudi kopalni izlet na Mariborski otok ali na ruško kopališče.”

Prijave mogoče od 3. maja dalje

Vesele počitnice sicer subvencionira Občina Duplek, in sicer za en teden v višini 40 evrov, starši k temu znesku dodajo še 20 evrov. Prijave bodo možne od ponedeljka, 3. maja 2021 dalje.

Objavil/a Občina Duplek dne Sreda, 28. april 2021