V občini Duplek se ta konec tedna obeta dobrodelni glasbeni dogodek. Lions klub Maribor Zarja prireja v petek, 17. maja, ob 18. uri v športni dvorani v Spodnjem Dupleku velik dobrodelni koncert. Kot so zapisali, bodo na prireditvi zbirali sredstva za otroke in starostnike, ki jim življenje ne prizanaša. Za otroke in starostnike, ki jih želijo vsaj za nekaj dni odpeljati na lepše, jim omogočiti oddih vstran od grenkega vsakdana, jim pomagati predelati bolečino in jim vsaj za trenutek podariti tisti poseben občutek sreče v srcu, ki nikoli ne bo prav zaceljeno. 

Pomagali bodo otrokom in starostnikom 

Kot nam je povedala Maja Smerdel, so v Lions klubu manjše prireditve doslej organizirali v gledališču in narodnem domu v Mariboru, zdaj pa so se prvič odločili za večji koncert z več izvajalci izven Maribora. Sprva so koncert želeli pripraviti v odprtem amfiteatru gradu Vurberk, ker pa v tem času tam poteka prenova tribun, so se odločili za dupleško večnamensko dvorano. "Z zbranimi sredstvi bomo otroke, ki si tega ne morejo privoščiti, odpeljali na morje, lani smo za njih pripravili delavnice na Pohorju. Poleg tega sodelujemo z domovi za ostarele, odzovemo pa se tudi na individualne prošnje po pomoči v povezavi s starostniki. Pomagamo jim finančno ali jih odpeljemo na lepše." O tem, komu namenijo sredstva, odloča posebna štiričlanska komisija znotraj Lions kluba. 

Na koncertu bodo nastopili: Jure Ivanušič, Trio Vivere, Alfi Nipič, Damiano Roj, Oto Vrhovnik, PlayBand, Razigrani, ansambel Tik tak in Tavareka Kali Jag. Vsi se bodo v dober namen odpovedali honorarju. Svoj velik nastop pripravljajo tudi otroci pevskega zbora Osnovne šole bratov Polančičev Maribor. 

Prisotna bo tudi guvernerka zveze Lions klubov

Po programu bo otroški pevski zborček nastopil na začetku in koncu koncerta, vmes se bodo zvrstili glasbeniki in skupine. Obiskovalce bodo nagovorili Mitja Horvat, župan občine Duplek, Mirjana Kranjc, predsednica Lions kluba Maribor Zarja, in Breda Pečovnik, guvernerka zveze Lions klubov. 

Vstopnice za koncert (25 evrov), katerega program bo za vse generacije in vse glasbene okuse, so na voljo na Eventimu in pri članicah Lions kluba Maribor Zarja. "Koncert ima dober namen, vabljeni, da se ga udeležite v čim večjem številu."