Občina Duplek je daleč naokoli znana po judo klubu, katerega tekmovalci dosegajo vrhunske rezultate. Njihova glavna trenerka je Kristina Vršič, ki je v tem športu že 26 let, največ ji pomeni medalja z evropskih prvenstev, v lanskem letu je tekmovala za veteransko ekipo. Leto 2023 ocenjuje kot zelo uspešno: "Lani je naš klub pridobil zelo veliko otrok, kar nas zelo veseli. V pokoronskem obdobju smo imeli s tem kar nekaj težav. V tekmovalnem smislu smo osvajali državne medalje, tako da sem glede prihodnosti zelo pozitivna. Samo če število otrok raste, se kažejo tudi rezultati. Brez skupin otrok ni profesionalnih športnikov." Tekmujejo v kategorijah kadetov in mladincev, članov še nimajo. 

[[image_1_article_62121]]

Treningi ne bodo strogo vezani na judo

Judo klub Duplek sicer z začetkom novega leta uvaja novost, in sicer rekreacijsko skupino za odrasle, katere treningi bodo v stari šolski telovadnici v Spodnjem Dupleku potekali vsak petek med 19. in 20. uro. Treningi bodo namenjeni vsem, ki se želijo po koncu napornega tedna sprostiti in narediti nekaj dobrega za svoje telo. Predhodne prijave udeležencev niso potrebne, skupino bosta vodili Lia Ludvik in Kristina Vršič, po potrebi tudi ostali trenerji v klubu.  

Kristina Vršič je pojasnila, da so starši v preteklosti veliko povpraševali po tovrstni skupini, kar je bil tudi glavni razlog, da so jo uvedli. Dodaja, da treningi ne bodo strogo vezani na judo, bodo pa ob rekreaciji gotovo vključevali nekatere elemente tega športa, na primer varne padce. "Ne bomo pa oblečeni v kimono, tako da bo vadba prilagojena rekreativcem." Za treninge je tako potrebna samo športna oprema, sicer brez obuval, saj bo vadba potekala na judo blazinah. Potrebni so še brisača, copati ali natikači in bidon z vodo. 

Prva vadba bo v petek, 19. januarja, prva dva treninga v januarju bosta brezplačna, so še sporočili iz Judo kluba Duplek.