Konec tedna bo v občini Duplek pestro dogajanje. Jutri, v petek, 22. marca, Društvo za zdravilne rastline, cvetje in vrtnine Melisa Korene prireja v kulturnem domu v Dvorjanah delavnico izdelovanja butar za cvetno nedeljo. Delavnica v medgeneracijskem centru Danica Duplek se bo začela ob 10. uri, dobrodošel je vsak, ki želi izdelati presmec zase ali za svojo družino. Kot nam je povedala predsednica društva Irena Lenič, naj udeleženci s seboj prinesejo zelenje, za vse ostalo bodo poskrbeli oni.

[[image_2_article_64438]]

Prav tako v petek, 22. marca, pevska sekcija Kulturno umetniškega društva Brezner Tonček Korena prireja koncert ob materinskem dnevu, ki se bo ob 18. uri začel v kulturnem domu v Koreni. Prireditev bodo popestrili številni gostje, in sicer foklorna skupina KUD-a Brezner Tonček Korena, osnovna šola in vrtec v Koreni ter Dvorjanski muzikanti. 

[[image_3_article_64438]]

V soboto tradicionalna čistilna akcija 

V soboto, 23. marca, pa bo na območju občine Duplek čistilna akcija. Člani društev in posamezniki, ki so pripravljeni sodelovati v akciji čiščenja okolja, se bodo ob 9. uri zbrali na dogovorjenih mestih. Za območje Korene bo to pri kulturnem domu v Koreni, za Spodnji in Zgornji Duplek in Dvorjane pri kulturnem domu v Spodnjem Dupleku, za območje Vurberka pri kulturnem domu na Vurberku in v Zimici na tamkajšnjem igrišču. 

Zbrane odpadke bodo odlagali na dogovorjenih lokacijah: v Zimici pri igrišču, v Zgorni Koreni pri kulturnem domu, v Zgornjem in Spodnjem Dupleku na dovozni poti pri gramoznici v Zgornjem Dupleku, na Vurberku pri kulturnem domu in v Dvorjanah pri parkirišču pri dvorjanskem pokopališču. 

[[image_1_article_64438]]

Udeležencem čistilne akcije Občina Duplek sporoča, naj si nadenejo primerna delovna oblačila in škornje oziroma močnejše nepremočljive čevlje. S seboj prinesite tudi rokavice iz trpežnega materiala. Zaključek akcije je predviden okoli 12. ure s skupno malico v kulturnem domu v Spodnjem Dupleku (baraka). "Vabljeni vsi, ki vam je mar za naše skupno okolje, da se nam pridružite v čim večjem številu, da očistimo naše okolje in ohranimo naravo prihodnjim generacijam," še pravijo v občinski upravi v Dupleku.