Gasilci PGD Korena v občini Duplek organizirajo danes, v soboto, 6. julija, tradicionalno gasilsko veselico, imenovano Korenška noč. Ta se bo na igrišču v Koreni ob gasilskem domu začela ob 20. uri, zbrane pa bo zabaval ansambel Unikat. 

Kot nam je povedal Branko Letonja, predsednik korenških gasilcev, Korenško noč vedno pripravijo prvo soboto v mesecu juliju, dogodek, ki je brez vstopnine, pa vsako leto pritegne precej obiskovalcev. Zanje bodo tudi letos pripravili bogat srečelov, na voljo bo pijača, prav tako čevapčiči, za otroke pa ocvrt krompirček. "Vse krajane, občane in obiskovalce vljudno vabimo na našo gasilsko veselico. Ansambel Unikat nas bo zabaval od osme ure zvečer do tretje zjutraj," je še dejal Letonja. 

V naslednjem letu bodo na gasilskem domu uredili fasado 

Prostovoljno gasilsko društvo Korena sicer deluje že 94 let, v svojih vrstah združuje 120 članov, med njimi so tudi veterani in gasilski podmladek. Operativnih gasilcev je 36.

[[image_1_article_67800]]

V lanskem letu so namenu predali gasilski kombi za prevoz moštva, v garaži imajo še avtocisterno in kombinirano vozilo. V mansardi gasilskega doma bodo v letošnjem letu uredili gasilsko sobo, v naslednjem letu pa na objektu še izolacijsko fasado. Pri slednji računajo na finančno pomoč Občine Duplek.