Ilir Demiri je gotovo eno bolj znanih imen v občini Duplek. Povezujemo ga s Kremkom, kot je ime njegovi sladoledarni v Spodnjem Dupleku ob glavni cesti Maribor - Ptuj. Sladoledarstvo mu je bilo položeno v zibelko. V Dupleku sladoled prodaja že 16 let, predtem je to 30 let počel njegov oče Embrli Demiri, ki je vodil znano in med Mariborčani priljubljeno okrepčevalnico Hamurabi na mariborski železniški postaji. 

Demiri je sladoledarno letos odprl 4. marca, s čimer je razveselil številne Duplečane, Mariborčane in ostale, ki že vrsto let v Duplek prihajajo na domač in, kot izhaja iz imena njegove prodajalne, kremast sladoled

[[image_1_article_65529]]

Letos so v ospredju pistacije 

Pove nam, da se v letošnji sezoni nekoliko bolj posvečajo pistacijam, katerih poudbo so razširili, na voljo so tudi različni prelivi. Po tej vrsti sladoleda je zdaj tudi največ povpraševanja. Precej novih okusov se obeta tudi pri sadnih sladoledih, pri čemer podrobnosti Demiri še ne izdaja, pove le, da pripravljajo presenečenje z banano. Sadni okusi so v veliko primerih označeni z oznako 100-odstotno, kar pomeni, da je sladoled izdelan zgolj iz sadja brez umetnih arom in sladil, dodanega je le malenkost sladkorja.

Sladoledarna Kremko vsak dan ponuja 24 različnih okusov sladoleda, na voljo je tudi točeni sladoled, prav tako ledene kave. 

"Trenutno imamo super zadevo - belo čokolado s pistacijo in lanskoletno uspešnico - sicilijanske sanje. Gre za odlični okus maline s prelivom pistacije. Te okuse pa zdaj samo še nadgrajujemo," pove sogovornik. Omeni še sladoled za diabetike, ki ga običajno ponujajo ob nedeljah in je povsem brez sladkorja. Ker se želi marsikdo posladkati doma, vam izbrane okuse sladoleda naložijo v posebne banjice, ki jih ponujajajo sami, lahko pa obiskovalci embalažo za sladoled prinesejo tudi s seboj. 

[[image_2_article_65529]]

[[image_3_article_65529]]

[[image_4_article_65529]]

V vročih dneh je pomembno, da se s sladoledom osvežimo 

Ves sladoled izdelujejo sami, celotna ekipa šteje osem članov.  Znani so po tem, da tudi pri kremastih sladoledih dodajajo manj sladkorja. "V vročih dneh je zlasti pomembno, da se s sladoledom osvežimo, ne samo posladkamo." Njihova vrata so odprta vsak dan od 10. ure dopoldne do 21. ure zvečer. Tudi letos bodo organizirali humanitarno akcijo, za večje skupine (teambuildinge) po naročilu pripravljajo posebne sladolede z dodatkom alkohola. Med načrti Demiri omeni širitev prodajalne na obstoječi lokaciji v Spodnjem Dupleku. 

[[image_5_article_65529]]