Priljubljena Sladoledarna Kremko v Dupleku v sodelovanju z društvom Pomagajmo slovenskim otrokom prireja ta konec tedna tretjo humanitarno akcijo, v kateri bodo zbirali hrano in higienske pripomočke za slovenske otroke v stiski. 

Kot nam je povedal lastnik Kremka Ilir Demiri, sta bili zelo uspešni že prvi dve akciji, v katerih so zbrali okoli 300 kilogramov hrane, predlani še celo nekaj več. Pri tem je zanimivo, da so v akciji sodelovali tudi taki, ki predtem še nikoli niso bili v Dupleku. 

Kaj zbirajo?

"Zbiramo hrano z dolgotrajnim rokom uporabe, prav tako higienske pripomočke, in sicer zobne paste in ščetke, mila, šampone, ... Veseli bomo tudi čistil, stvari za nego otrok ter šolskih potrebščin. Oblačil pa ne zbiramo," je razložil Demiri. Zbrane stvari bo nato društvo namenilo tistim družinam, ki so pomoči najbolj potrebne. 

[[image_1_article_66562]]

Za najmlajše napihljiva igrala 

Na kak način lahko pomagate? Tako da se v soboto, 1. junija, med 14. in 19. uro oglasite na lokaciji Sladoledarne Kremko v Spodnjem Dupleku ob glavni cesti Maribor - Ptuj. Darovane stvari boste lahko odložili na za to pripravljeno mizo oziroma stojnico, prisotni bodo tudi predstavniki društva Pomagajmo slovenskim otrokom. Če bo vreme vzdržalo, bodo za najmlajše na voljo napihljiva igrala. 

Sladoledarna, ki bo tudi sama društvu namenila večjo donacijo, bo tisti dan za obiskovalce pripravila poseben degustacijski sladoled.