Župan občine Duplek Mitja Horvat je v začetku tedna z Milošem Junkarjem, direktorjem podjetja FS Group d.o.o., podpisal pogodbo za izgradnjo nogometnega igrišča z umetno travo. Na objavljeno javno naročilo za izgradnjo igrišča z umetno travo je od treh prejetih ponudb najugodnejšo oddalo podjetje FS Group d.o.o. v vrednosti 533.925,83 evrov z DDV. Novo igrišče dimenzije 80 krat 50 metrov je umeščeno na lokacijo pomožnega igrišča, na južni strani Osnovne šole Duplek ob športni dvorani.

Pogoji dela za nogometni klub in šolo bodo bistveno izboljšani

Kot nam je povedal župan Horvat, gre za prvo igrišče z umetno travo v dupleški občini. “Igrišče je umeščeno na lokacijo za športno dvorano, kjer je bilo v preteklosti travnato pomožno igrišče večjih dimenzij. Glede na to, da imamo veliko mlajših selekcij nogometašev in tudi člansko selekcijo, je glavni teren za vadbo zelo obremenjen. Nogometaši so sicer uporabljali del nekoč pomožnega travnatega igrišča, vendar bo s tem, ko bomo dobili igrišče z umetno travo, lahko frekvenca vadbe bistveno večja. Pogoji dela za nogometni klub in šolo bodo tako bistveno izboljšani.”

Glede na to, da imamo veliko mlajših selekcij nogometašev in tudi člansko selekcijo, je glavni teren za vadbo zelo obremenjen.

Zaradi izgradnje novega igrišča bo potrebno nekoliko, na sosednjo zelenico, prestaviti fitnes na prostem in otroško igrišče z igrali. Sicer pa bodo ob igrišču uredili tudi ograjo, osvetlitev, manjšo tribuno in 60-metrsko tartansko stezo, ki jo bodo v največji meri uporabljali šolarji.  Izvajalec bo z deli začel v tem mesecu in jih zaključil predvidoma do 30. 6. 2022.