Lokalno

Dobra novica: Konec zastojev na tem območju, dela se bližajo h koncu

Uredništvo , 01.07.23 ob 10:56

Zapora, ki povzroča zastoje, bo v celoti odstranjena do 5. julija.

Dobra novica: Konec zastojev na tem območju, dela se bližajo h koncu

Preplastitev vozišča med priključkom Pesnica in razcepom Dragučova se počasi zaključuje, zapora bo v celoti odstranjena do 5. julija, so sporočili iz infoPot. Od 1. do 3. julija bo na krožišču Pesnica zaprt uvoz proti Šentilju oziroma Avstriji.

Med 6. in 14. julijem sledi zaključna faza del tudi na pomurski avtocesti med razcepom Dragučova in priključkom Lenart, v tej fazi bosta zaprta prehitevalna pasova.

Po zimski prekinitvi so se od 27. marca namreč nadaljevala dela za preplastitev štajerske avtoceste A1 na delu odseka med Šentiljem in razcepom Dragučova ter pomurske avtoceste med razcepom Dragučova in Pernico.

Do začetka aprila sta bila v razdalji približno 3,6 kilometrov zaprta prehitevalna pasova, pretežno na odseku A1 med Pesnico in razcepom Dragučova ter na priključku Maribor sever, prav tako prehitevalna pasova v razdalji približno 5 kilometrov na pomurski avtocesti A5 med razcepom Dragučova in Pernico. Sledilo je več faz del, ko je bil promet na omenjenih relacijah prav tako urejen samo po enem pasu v vsako smer vožnje. Dela se naj bi zaključila do predvidenega časa v začetku julija.

potres
Zjutraj Slovenijo ponovno stresel potres
Slovenija
Zjutraj Slovenijo ponovno stresel potres
Uredništvo , Danes ob 07:50
Dnevna
Kdaj z vlakom iz Maribora v Ljubljano le v uri in pol?
problematični prometni režim
FOTO: Zakaj križišče na limbuški obvoznici ni krožišče?
Negotov položaj občin
Vedno večji računi za obvezne naloge, kaj bo pa z investicijami?