Lokalno

ARSO opozarja: Na vzhod prihajajo nevihte, močnejši nalivi in sodra

Uredništvo , 01.07.23 ob 18:38

Težave danes bo povzročal predvsem dež, pričakujemo lahko močnejše nalive.

ARSO opozarja: Na vzhod prihajajo nevihte, močnejši nalivi in sodra

Po podatkih Agencije RS za okolje se bodo nevihte v prihodnjih nekaj urah pojavljale predvsem v vzhodni polovici Slovenije, zaradi počasnega premikanja neviht pa bodo vmes še možni močnejši nalivi, lokalno lahko pade tudi nekaj sodre. Kasneje se bo ozračje umirjalo, padavine bodo v prvem delu noči povsod ponehale. Močnejših neviht sicer ni za pričakovati.

Oblačno in deževno bo do petka

Za celotno Slovenijo je sicer za danes izdano rumeno opozorilo, kar pomeni, da so lokalno možni močnejši nalivi, piš vetra in udari strel. Hitro lahko narastejo hudourniški vodotoki.

Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 18 °C. V nedeljo bo večinoma sončno, predvsem v gorskem svetu in v hribih bodo nastale posamezne plohe in nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 29 °C.

V Mariboru in okolici lahko v prihodnjih dneh pričakujemo dnevne temperature do okoli 24 °C. Vse do petka napovedi nakazujejo, da bo oblačno in deževno.

V ponedeljek bo spremenljivo oblačno. Predvsem popoldne bodo krajevne plohe in nevihte, ki se bodo nadaljevale tudi v noči na torek. V torek bo pretežno oblačno, čez dan bodo ponekod še manjše padavine. V sredo bo sončno, popoldne bodo posamezne nevihte