Kaj počne ožja ekipa nekdanjega mariborskega župana po dobrega pol leta, odkar je izgubila na lokalnih volitvah.

Nekdanji mariborski župan Andrej Fištravec, ki se mi na lokalni volitvah ni uspelo ponovno zavihteti na županski stolček, po poročanju Večera še vedno išče zaposlitev. Prijavljen je na zavodu za zaposlovanje in prejema podporo za čas brezposelnosti.

Ukvarja se z zanimivimi zadevami

Fištravec, ki je mariborsko občino vodil od marca 2013, jim je povedal, da trenutno dela pri več projektih, a jih ni želel razkriti: »Ukvarjam se z zanimivimi zadevami. Več o njih, ko bodo podpisane pogodbe.« Nekdanji župan se je nekaj časa nazaj prijavil tudi na razpis za direktorja Študentskih domov Maribor, a ni bil izbran. Če se je oziroma se namerava prijaviti še na kak podoben razpis, Večeru ni razkril.

O delu na občini ne razmišlja več

Njegov nekdanji prvi svetovalec Marko Kovačič, ki se ga je oprijel vzdevek župan v senci, je dejal, da se po zaključku pogodbe z mariborsko občino ukvarja z istimi podjetji, s katerimi se je predvsem na področju izobraževanja v preteklih 20 letih. »Nove aktivnosti se nanašajo na promocijo slovenskih investicij in projektov v tujini, pomoč tujim podjetnikom pri ustanavljanju podjetja v Sloveniji in organizacijo projektov za tuje partnerje v Sloveniji,« je pojasnil Kovačič in dodal, da o preteklem delu na občini ne razmišlja več. Sicer pa ima Kovačič, še poročajo, da še vedno sodni odprt postopek zaradi domnevnega ogoljufanja sedmih upnikov, ki jim njegova družba Svarog informacijske tehnologije ni dostavila interaktivnih tabel v skupni vrednosti skoraj 120 tisoč evrov, medtem ko ga je sodišče skupaj s Fištravcem v primeru spornih zaposlitev Patricije Jankovič in Igorja Petelina na občini oprostilo.

Oglaševanje in promocija

Nekdanji podžupan Saša Pelko, ki je po lanskih lokalnih volitvah ponovno v mestnem svetu, pravi, da se je vrnil k podobnim aktivnostim, ki jih je že pred vstopom v mestno politiko opravljal v okviru svojega takratnega podjetja Mediasplet. »Odprl sem s.p., ukvarjam se z oglaševanjem in promocijo,« je med drugim dejal Večeru. Iz evidence Gvin pa je razvidno, da ima njegov s.p. blokiran račun.

Partličeva našla zaposlitev blizu državne meje

Simona Partlič, ki je bila na občini nazadnje zaposlena kot koordinatorica protokola in službe za stike z javnostmi, trenutno dela v Avstriji. Zaposlitev je našla v hotelu blizu meje s Slovenijo, kot je želela, pravi. »Delo je bistveno manj stresno, kot je bilo tistih šest let na občini. Niti malo ne pogrešam občine, tudi dogajanja ne spremljam več,« je poudarila.

Še naprej ostaja zvest videoprodukciji

Pomemben člen Fištravčeve ekipe, čeprav nikoli ni vstopil v politiko in je deloval le iz ozadja, je bil Darko Berlič. Okrajno sodišče v Mariboru ga je, kot je znano, lani pravnomočno spoznalo za krivega napačnega vodenja Fištravčeve županske kampanje in kampanje za mestni svet na volitvah leta 2014. Obsojen je bil na šest mesecev pogojne zaporne kazni, s preizkusno dobo enega leta. Berlič Večeru tega, kar počne trenutno, ni želel razkriti, saj da ni javna oseba. Povedal je le, da se še naprej ukvarja z videoprodukcijo, kot je to počel še preden je postal član županove ekipe.