Mnogi verjamejo, da lahko zvezde vplivajo na naše življenje, tudi na naša ljubezenska razmerja. Razlogi za konec zveze so seveda zelo kompleksni in individualni, vendar pa lahko astrologija ponuja nekaj vpogleda v pogoste motive, ki se skrivajo za razhodi glede na astrološke znake posameznikov. 

Oven

Ovni so strastni in impulzivni, kar lahko privede do hitrih zaljubljenosti in burnih razmerij. Vendar pa se lahko hitro naveličijo rutine in potrebujejo nenehno vznemirljivost. Zaradi tega se lahko razidejo, če se jim zdi, da se zveza umirja ali da se partner ne ujema z njihovim tempom.

Bik 

Biki so predani ter cenijo varnost in stabilnost v partnerskih odnosih. Če se ne počutijo varne ali če partner ne spoštuje njihovih vrednot, lahko postanejo nestrpni in posesivni. Zaradi tega se lahko razidejo, če se jim zdi, da je zveza ogrožena ali če partner ne izpolnjuje njihovih čustvenih potreb.

Dvojčka

Dvojčki so radovedni in družabni, potrebujejo veliko mentalne stimulacije in nenehno izmenjavo idej. Če se jim zdi, da je zveza duševno nezanimiva ali da jih partner omejuje, lahko postanejo nemirni in naveličeni. Zaradi tega se lahko razidejo, če se jim zdi, da ne morejo svobodno izražati svoje osebnosti ali da se v zvezi ne razvijajo.

Rak

Raki so čustveni in intuitivni, potrebujejo veliko čustvene varnosti in potrditve v partnerskih odnosih. Če se ne počutijo ljubljene in cenjene, lahko postanejo občutljivi in ​​nezaupljivi. Zaradi tega se lahko razidejo, če se jim zdi, da partner ni predan ali da ne razume njihovih čustev.

Lev

Levi so ponosni in samozavestni, potrebujejo občudovanje in spoštovanje v partnerskih odnosih. Če se ne počutijo cenjene ali če partner ne podpira njihovih ambicij, lahko postanejo jezni in razočarani. Zaradi tega se lahko razidejo, če se jim zdi, da jih partner ne spoštuje ali da jih ovira pri doseganju ciljev.

Devica 

Device so praktične in analitične, potrebujejo red in urejenost v partnerskih odnosih. Če se jim zdi zveza kaotična ali če partner ni zanesljiv, lahko postanejo kritične in nestrpne. Zaradi tega se lahko razidejo, če se jim zdi, da partner ne spoštuje njihovih vrednot ali da ni sposoben prevzeti odgovornosti.

Tehtnica

Tehtnice so diplomatske in miroljubne, potrebujejo harmonijo in ravnovesje v partnerskih odnosih. Če se jim zdi zveza polna konfliktov ali če partner ni pripravljen na kompromis, lahko postanejo nemirne in nesrečne. Zaradi tega se lahko razidejo, če se jim zdi, da ni mogoče doseči soglasja ali da se v zvezi ne počutijo enakovredno.

Škorpijon

Škorpijoni so strastni in intenzivni, potrebujejo globino in intimnost v partnerskih odnosih. Če se jim zdi zveza površinska ali če partner ni odprt za čustveno ranljivost, lahko postanejo sumničavi in ​​jezni. Zaradi tega se lahko razidejo, če se jim zdi, da jim partner ne zaupa ali da ni sposoben zadovoljiti njihovih čustvenih potreb.

Strelec

Strelci so svobodomiselni in neodvisni, potrebujejo prostor in neodvisnost v partnerskih odnosih. Če se jim zdi zveza omejujoča ali če partner ne podpira njihovih želja po raziskovanju, lahko postanejo nemirni in naveličeni. Zaradi tega se lahko razidejo, če se jim zdi, da jih partner duši ali da jim preprečuje uresničevanje svojih sanj.

Kozorog

Kozorozi so ambiciozni in disciplinirani, potrebujejo stabilnost in varnost v partnerskih odnosih. Če se jim zdi zveza nezanesljiva ali če partner ni predan skupnim ciljem, lahko postanejo hladni in oddaljeni. Zaradi tega se lahko razidejo, če se jim zdi, da ni mogoče zgraditi trdne prihodnosti z partnerjem ali da nimajo skupnih vrednot.

Vodnar

Vodnarji so progresivni in neodvisni, potrebujejo svobodo in intelektualno stimulacijo v partnerskih odnosih. Če se jim zdi zveza omejujoča ali če partner ne deli njihovih idej, lahko postanejo uporniški in oddaljeni. Zaradi tega se lahko razidejo, če se jim zdi, da jih partner duši ali da ne morejo svobodno izražati svoje edinstvenosti.

Ribi

Ribe so sanjave in sočutne, potrebujejo čustveno povezanost in brezpogojno sprejemanje v partnerskih odnosih. Če se jim zdi zveza osamljena ali če partner ne razume njihovih čustev, lahko postanejo melanholične in umaknjene. Zaradi tega se lahko razidejo, če se jim zdi, da jih partner ne ljubi dovolj ali da ne morejo izpolniti svojih čustvenih potreb.