Apokaliptično obdobje, v katerem nedvomno živimo v zadnjem času, se morda ne bo končalo z letom 2022. Če gre poslušati nove razlage Nostradamusovih napovedi, bo najbrž ravno obratno – leto 2022 bo še slabše, navaja portal Odkrito.si. Stran, ki je baje posvečena prihodnjemu letu, se začne z besedami: »Velike nesreče krvi in lakote …«

To je pet Nostradamusovih prerokb za leto, ki se nam približuje:

1. Podnebna vojna

»Pod nasprotnim babilonskim ozračjem bo veliko brez razpršitve«.

Stavek, ki nam dejansko pove vse ali pa nič, no, po zadnji interpretaciji naj bi to pomenilo naslednje: svet se bo leta 2022 spopadal z veliko podnebno krizo, ki bo prerasla v vojno. Nekateri poznavalci menijo, da je najverjetnejši scenarij, da bo neki državi dejansko zmanjkalo virov in bo zato napadla drugo, da bi omogočila preživetje svojim državljanom. Poleg tega naj bi Nostradamus napovedal, da bo v letu 2022 na večjem delu planeta Zemlja začelo primanjkovati osnovnih virov.

2. Migracije

»Velike nesreče krvi in lakote, sedemkratno pojavljanje na morski obali, neskončna lakota, zavzetje krajev, ujetništvo. «

Tako se začne Nostradamusova napoved na deseti strani tretjega stoletja, kar naj bi dejansko ustrezalo letu 2022. Nekateri strokovnjaki te verze razlagajo kot napoved obdobja velike lakote, ki se bo zaradi oboroženih spopadov še dodatno razširila. To bo povzročilo zelo velike migracije. Sedemkrat bodo tisti, ki bodo na begu pred vojno in lakoto, prečkali morja. In tisti, ki ne bodo umrli, bodo ujeti in zaprti.

3. Padec Evropske unije

»Sveti templji rimske dobe bodo zavrnili temelje njihovega nastanka«

Ena od najbolj skrb zbujajočih Nostradamusovih prerokb za leto 2022 pa je tudi razpad EU. Nekateri strokovnjaki menijo, da bi lahko bil brexit začetek njenega propada. Dokončno naj bi propadla prav v letu 2022.

4. Smrt velikega voditelja

»Nenadna smrt prvega človeka – zamenjan bo in na njegovo mesto bodo postavili drugega. «

Nostradamus namiguje na smrt velikega političnega voditelja leta 2022. Na podlagi te prerokbe mu nekateri že dajejo ime. Nekateri poznavalci namreč menijo, da bo umrl Kim Džong Un. Nekateri so šli še dlje in pravijo, da bo Kim Džong žrtev nesreče.

5. Obleganje velikega mesta

»V okolici velikega mesta bodo vojaki nastanjeni v taboriščih in predmestjih. «

Strokovnjaki oziroma novi interpreti teh strašljivih prerokb menijo, da je najslavnejši jasnovidec vseh časov napovedal obleganje velikega evropskega mesta – menda Pariza ali Londona. O dejanskih vzrokih tega obleganja ni govora. Vendar strokovnjaki menijo, da bi lahko bili vpletene teroristične sile, ki bi zelo agresivno spravile neko evropsko mesto dobesedno na kolena, navaja portal Odkrito.si.

Leto bo zagotovo polno tako dobrih kot slabih novic, na nas pa je, da se veselimo pozitivnih in se pogumno soočamo s slabimi.