Terapevt Flynn Skidmore je pred kratkim dejal, da se dilema lahko zmanjša s postavljanjem pravih vprašanj. Trdi, da obstajata dve vprašanji, ki si jih lahko zastavimo, da bi jasno videli situacijo in se odločili, ali se želimo zavezati odnosu in, ali je odnos za nas sploh dober.

V nedavnem videu na platformi TikTok je izpostavil naslednja vprašanja:

1. "Ali se počutim dovolj varnega, da tej osebi pokažem realno čustveno stanje?"

Pojasni, da bodo naši odnosi, tudi platonski, vedno napajani iz naših preteklih izkušenj in reakcij. Ključno je, kako se v tistih trenutkih počutimo in, ali mislimo, da lahko te sprožilce varno razkrijemo brez strahu, da nas bo druga oseba obsojala

2. "Ali imam sam sebe še vedno rad?"

"Druga stvar, o kateri bi morali razmišljati je, kdo ste, ko ste s to osebo," pravi Skidmore. Večina od nas je vsaj v nekem trenutku imela prijatelja, ki se je spremenil, potem ko je vstopil v razmerje. Pomembno je, kako se je ta oseba spremenila – na bolje ali na slabše.

Če se je oseba spremenila na slabše, je to običajno zato, ker išče partnerjevo odobravanje, sprejemanje, pohvalo in pozornost. Opozarja, da nobeno razmerje, ki temelji na tej potrebi, verjetno ne bo "zdravo".