Kaj je potrebno, da veza uspe in da sta oba partnerja srečna in zadovoljna? Z vami delimo pogoste navade, ki so lahko pokazatelj dolgoročne, uspešne in srečne zveze.

Monotonost razbijajo nove stvari, v katerih oba uživata

Preveliko pričakovanje bi bilo, da najdete partnerja, ki bo imel rad popolnoma enake stvari kot vi, a pomembno je, da imata nekaj skupnih interesov. Sčasoma se lahko dogajanje znotraj razmerja ohladi in pomembno je, da oba v odnos vlagata  energijo in delata na iskanju novih stvari, v katerih bosta skupaj uživala.

Zelo pomemben je tudi čas, kdaj greste spat. Po težkem dnevu, osmih urah v službi in drugih aktivnostih je pomembno, da si vzameta čas zase. Optimalen čas je pred spanjem, saj vama bo ustvarjanje skupne rutine spanja omogočilo, da čas med dnevom porabite za druge stvari.

Pomembne so pozitivne lastnosti partnerja in zaupanje

V zvezi se je pomembno osredotočati na pozitivne lastnosti in se nanje tudi osredotočiti. S pozitivnimi mislimi in naravnanostjo boste prišli v pozitivno smer, ki vas bo na dolgi rok, v zvezi, popeljala na srečno pot.

Dva izmed pozitivnih pomembnih elementov sta zagotovo zaupanje in podpora. Pomembno se je pogovarjati, odpuščati, celiti rane in si dati čas za to. Če v odnosu primanjkuje zaupanja, verjetno ne bo uspešen. Če želite nadaljevati in dati vašemu razmerju pravo priložnost, morate ugotoviti vzrok pomanjkanja zaupanja in delati na tem.

Pomemben temelj zadovoljne zveze je tudi ponos, torej občutek sreče, ko partnerju nekaj uspe. Pomembno in lepo je, da si ponosen na svojega partnerja in tega ne skrivaš, saj to pomeni, da v vajini zvezi ni prostora za ljubosumje in tekmovanje.

Objemi in držanje za roko pomembnejši kot se zdijo na prvi pogled

Srečni pari so tisti, ki se po napornem dnevu, ko pridejo iz službe, najprej poljubijo, objamejo ali oboje. Pomembno je, da partnerju hvaležnost izkazujemo vsak dan in to hvaležnost je najlažje izraziti s podporo skozi objeme in dotike.

Če se vam včasih zgodi, da, med hojo s partnerjem, vajini roki nezavedno ali že »samodejno« najdeta pot druga proti drugi – je to dober znak. Tudi, če to počneta zavedno, je to dober znak, saj je to znak želje po intimnosti.

Pomembna je dinamika in ravnanje skozi dan

Dober začetek dneva je pomemben za razpoloženje preostalega dneva, zato je pomembno, kako par začne svoja jutra. Če tega do sedaj še niste prakticirali, se poskusite zjutraj zbuditi, poljubiti parterja ali partnerko in si zaželeti prijeten dan.

Današnji življenjski slogi so stresni in ljudje imamo premalo časa za razmišljanje. Zelo je pomembno, da si v zaposlenem delovniku vzamete čas, se spomnite ljubljene osebe in ji pošljete sporočilo ali jo pokličete. Te malenkosti lahko pustijo močan in pozitiven vpliv.

V zvezi je pomemben tudi pogovor, četudi je glasen in spominja na prepir. Normalno je, da v zvezi prihaja do razhajanj mnenj in pomembno je, da ta nestrinjanja izrazite drug drugemu. Večina prepirov nastane zaradi pomanjkanja jasnosti v komunikaciji. Delajte na tem, da se s partnerjem zmerja pogovorite in rešite konflikt, pred odhodom v posteljo, da lahko naslednji dan pričneta v zaupanju in dobri volji.