Krpe iz mikrovlaken so odlične za čiščenje skoraj vseh površin. Uporabljate jih lahko v kuhinji, kopalnici, pohištvu v sobah in celo pri pranju avtomobila. Toda kako jih pravilno oprati? Mnogi se zmotijo ​​in s tem zmanjšajo svojo absorpcijsko moč.

Ne perite jih z bombažnimi krpami in ne dodajajte mehčalca

Krp iz mikrovlaken nikoli ne perite z bombažnimi brisačami, krpami ali oblačili. Bombaž ločuje vlakna, mikrovlakna pa jih bodo pritegnila in ujela ter povzročila nastanek majhnih vozlov ali kroglic. Perete jih lahko v topli ali hladni vodi, ne glede na to, ali jih perete v pralnem stroju ali ročno. Uporabite običajen cikel pranja in ožemanja z dodatkom detergenta.

Prevroča voda lahko poškoduje mikrovlakna, visoki cikli ožemanja pa lahko povzročijo čezmerno zmečkanje, ki ga je težko odstraniti. Pri pranju krp iz mikrovlaken nikoli ne dodajajte mehčalca, saj je zaradi tega krpa lahko manj vpojna. Poleg tega lahko mehčalec ostane v vlaknih in povzroči nastanek sledi na steklu in drugih površinah. Izogibajte se uporabi klorovega belila, saj lahko poškoduje mikrovlakna.

Če so vaše krpe trde in slabo vpijajo, zmešajte eno skodelico destiliranega belega kisa z dvema litroma vode v lavorju. Krpe namočite čez noč, nato jih zjutraj sperite in posušite na zraku.