Ljubitelji Gospodarja prstanov in Hobbit-a se podajte v Škafarsko, natančneje v Ljutomer, kjer vas čaka prizor kot iz filma. Apartma Zemljanka v Ljutomeru omogoča enkratno doživetje in podoživetje življenja Hobbit-ov. Je simpatična ideja za popestritev vikenda ali daljšega oddiha. V bližini se nahaja tudi kraj Ižakovci, kamor se lahko podate na Otok ljubezni ali si ogledate Mlin na Muri.

Ste že slišali za Medeno vas? Nahaja se na območju Mozirja. Tam najdemo hišice Vili, Flip, Maja in številne druge v obliki satovja. Za obiskovalce imajo odprta vrata že od leta 2017, vendar marsikdo ne ve, da obstajajo. Obroke si lahko pripravite sami, ali pa se dogovorite, da imate zajtrk proti doplačilu pripravljen iz strani gostitelja.

Niste radi v nižini? Podajte se na Veliko planino. Veliko koč je na razpolago, da se v njih prenoči. Hkrati pa je možnost ogleda dejavnosti kot na primer izdelava sira »trnič« (posebna vrsta sira, poznana za območje Velike planine). Med drugim si lahko privoščite pravo pastirsko malico kislo mleko in žgance. V kolikor vas ne zanima pokušina pastirskih mlečnih dobrot, si lahko dan popestrite na nihalki ali s sedežnico ali pa se preprosto odpravite peš naokoli.

V naši prestolnici vam nudijo prav posebno doživetje. Bi si upali spati v kapsuli? V Central hotelu v Ljubljani ima to možnost. Na voljo imajo deset spalnih kapsul, ki predstavljajo prav posebno doživetje. Podajte se v prihodnost, prespite v kapsuli in doživite nekaj »izven zemeljskega«. Prijavite se v sobo z aplikacijo, kot se prijavijo letalski potniki. Stopite v korak s časom.

Na Ptuju se nahaja Vinska vas. Odlična opcija za vse ljubitelje glampinga. Zanimivo, nevsakdanje bivališče v obliki vinskega soda. V Vinsko vas se lahko na oddih podate vse od marca do oktobra. Željni aktivnih počitnic si lahko privoščite tudi enodnevne izlete s kolesom ali se podate v bližnje terme, kjer se lahko pustite razvajati. Tako bo vaš oddih poleg posebne možnosti prenočitve še popestren z aktivnostmi po vaših željah.

Da je senik velika dodana vrednost so v Sloveniji ugotovile številne kmetije, ki ponujajo nočitve na seniku. Če si zaželite »domačega vzdušja«, vonja po suhi travi in želite zavrteti čas malo nazaj, je to za vas prava odločitev. Madronič, gostinstvo in turizem, d. o. o., se je med številnimi drugimi tudi domislilo spanja na seniku. Podajte se na pustolovščino od Kolpi in raziščite lepote, ki jih ponuja Slovenija.

Vam je všeč podeželje? Ne daleč od Maribora, 10 kilometrov vstran, v smeri Dravograda se nahaja Selnica ob Dravi. V občini Selnica ob Dravi se nahaja znano gostišče Pec. Poleg znanega gostišča se nahaja tudi glamping Pec. Ljubke majhne hiške, ki nudijo vse, kar potrebujete za oddih. Za hrano lahko poskrbite sami, če pa se vam ne ljubi kuhati, se lahko v gostišču Pec dogovorite za zajtrk, kosilo in večerjo. V neposredni bližini glampinga so tudi otroška igrala in možnost za ribolov.

Kdor je bil na Rogli in mu je bila všeč pot med krošnjami, se lahko odloči tudi za spalno avanturo med krošnjami. Za to potrebuje rezervacijo v Pustolovskem parku Geoss v Vačah. Nudijo vam tako spanje na platformi, kakor tudi v viseči postelji. Za katero varianto se boste odločili, presodite sami. Primerno je tako za pare, kakor tudi za družine in posameznike. Dvignite se od tal in uživajte v večernih zvokih narave.