Poznate »egg hunt« ali po slovensko, lov na pirhe? Morda se zdi, da v zadnjih letih ta tradicija v Slovenijo prihaja iz tujine, toda v resnici so otrokom ob veliki noči pirhe in druge velikonočne dobrote po posestvu skrivali že naši predniki! Kdaj ste se na misijo iskanja čokoladnih ali pravih pirhov nazadnje odpravili vi? Morda lahko letos lov na pirhe svoji družini pripravite tudi sami, do takrat pa vas vabimo, da se na prav posebnem velikonočnem izzivu pridružite nam.

Saj vemo, da se v Jagrovi ponudbi vselej najdejo številne ugodnosti, toda v tokratni, praznično obarvani, se najde nekaj zares neverjetnih. Naš lov na velikonočne pirhe bo tako iskanje posebnih ugodnosti – ugodnosti boste poiskali po naših namigih in z njihovo pomočjo sestavili velikonočno obarvano besedo, pri tem pa si boste pomagali s čisto svežim Jagrovim katalogom, ki ste ga ta teden že dobili v domači nabiralnik ali pa ga najdete na naslednji povezavi, pri čemer boste še prav posebej pozorni na rdečo zapisana imena Jagrovih dobrot. Rešitev nam boste lahko po uspešno opravljenem lovu na »pirhe« zaupali v komentarju.

Ste pripravljeni?

Pa začnimo …

Naš prvi velikonočni pirh je dobrota, ki se skriva na drugi strani svežega Jagrovega kataloga živil, ta dobrota pa na tradicionalni velikonočni mizi narezana na tanke rezine nikakor ne sme manjkati. Priprava te slastne mesnine nikakor ne more brez dima, za kilogram pakirane dobrote pa boste odšteli 4,49 evra. O kateri velikonočni dobroti govorimo?

Najbrž ste prvi »pirh« našli brez težav, ob njem pa ste našli tudi prvo črko naše uganke, ki je hkrati tudi prva črka prve besede dobrote, ki jo iščemo. Zapišite si jo, okusno mesnino pa lahko uvrstite tudi na svoj velikonočni nakupovalni listek.

Kako vam gre?

Drugi »pirh« boste našli tako na prvi kot na deveti strani Jagrovega kataloga živil. Po slovenski tradiciji dobrota, ki jo iščemo, simbolizira žeblje, s katerimi so Jezusa Kristusa pribili na križ, na velikonočni mizi pa zaradi svoje »grenko-hude« narave ne sme manjkati, saj se izvrstno poda k težkim mesninam. Že veste, o čem govorimo? Če odgovor iščete na prvi strani, si izpišite šesto črko druge besede našega »pirha«, če pa ste za rešitev pokukali na deveto stran, je druga črka naše velikonočne uganke četrta črka prve besede iskane dobrote.

Pri lovu na pirhe vam bo pomagal čisto svež Jagrov katalog, ki ste ga ta teden že dobili v domači nabiralnik ali pa ga najdete na naslednji povezavi, pri čemer bodite še prav posebej pozorni na rdečo zapisana imena Jagrovih dobrot.

Se vam že svita, katero besedo iščemo?

Ko iščete tretji »pirh«, si še prav posebej pozorno oglejte šesto stran Jagrovega kataloga živil, na kateri najdete nekaj, kar se bo omamno dobro podalo pod vse mesne in jajčne dobrote, ki bodo kmalu krasile obloženo velikonočno mizo. Ta dobrota navduši, ker predstavlja nekoliko bolj zdrav in polnovreden del velikonočne mize, ki lahko zamenja ali dopolni klasičnega, ki je običajno mlečni … In z rozinami … Najbrž že veste, o čem govorimo, kajne? Izbirate lahko med več vrstami, med katerimi nas še posebej pritegne tisti, ki v sebi skriva chia semena (ta bodo zelo koristila tudi vaši prebavi, kar je po velikonočnih praznikih zelo dobrodošlo). Ste našli tretji »pirh«? Vaša tretja črka je kar prva črka druge besede naše iskane dobrote.

Rešitev Jagrovega velikonočnega lova nam lahko po uspešno opravljenem lovu na »pirhe« zaupate v komentarju.

Katere črke ste že zbrali?

In če imate pod mesninami raje velikonočno klasiko, ki vsebuje tisto, kar čez čas postanejo grozdne jagode (ali pa tudi ne), poiščite četrti »pirh«, ki vas opazuje kar s prve strani Jagrovega kataloga živil. Izbirate lahko med dvema možnostma, četrta črka naše uganke pa je kar v tretji črki prve besede dobrote, ki jo iščemo in ki pri vas na veliko noč gotovo ne bo manjkala.

Ciljna črta je že na obzorju …

Peta črka naše uganke se skriva v prav posebnem, nekoliko bolj sladkem petem »pirhu«, ki vas čaka na šesti strani Jagrovega kataloga živil. Samo ena je slovenska praznična kraljica in mi ji rečemo … p …. V mislih se vam gotovo naslika tista tradicionalna dobrota s popolno spiralo, kajne? Kaj pa tista druga, ki vsebuje še številne druge sestavine in se je nekateri kar ne morejo prenajesti? Tole iščemo, ja. Peta črka naše uganke je zato kar predzadnja črka prve besede iskane dobrote.

Namig: dobrote lova na »pirhe« si dobro zapomnite ter si jih zapišite na svoj velikonočni nakupovalni seznam.

Še malo in lahko bomo zagrizli v velikonočne dobrote

Deseta stran Jagrovega kataloga živil prinaša šesti »pirh« in šesto črko. Ta je zadnja črka besede čokoladne (ali prave) živali, čokoladno figurico katere si ob veliki noči najraje podarjamo. Ime te živali sestavlja šest črk, šušlja pa se tudi, da prav ta žival za veliko noč prinaša košarico z dobrotami. Ste ga našli? Na deseti strani ste jih morda našli kar več, kajne? Zapišite si šesto oziroma zadnjo črko poimenovanja te (čokoladne) živalice.

Bravo, prišli ste do konca!

In še zadnji »pirh« tega posebnega velikonočnega lova … Je nekaj osvežilnega, kar bo prišlo prav, če se bodo za veliko noč pri vas oglasili sorodniki in prijatelji. Osvežilna dobrota, ki jo iščemo, vas čaka na 12. strani Jagrovega kataloga živil ter je v tem prazničnem tednu še prav posebej ugodna, saj jo lahko v Jagrovi akciji dobite kar 25 % ceneje, izbirate pa lahko med kar dvema možnostma. Obvezno jo uvrstite na nakupovalni seznam, saj bo prijetno poplaknila velikonočne dobrote, razveselila goste, če pa bo ostala, pa se bo čudovito prilegla v prihajajočih toplih dneh. Pa črka? Kot zadnjo, sedmo črko zapišite zadnjo črko prve ali zadnje besede iskane dobrote – pri obeh je enaka.

Foto: Trgovine Jager

Kako se glasi rešitev?

Povejte nam, ste uspeli odkriti vse »pirhe«? Ste si zapisali vse črke in sestavili besedo? Če ste upoštevali navodila, je velikonočna rešitev jasna, če pa niste prepričani, pa počakajte do naslednjega tedna, ko bomo na koncu članka, v katerem bomo razkrili nove Jagrove dobrote, zapisali tudi rešitev tokratnega velikonočnega lova.

Ta lov lahko izkoristite tudi kot pomoč pri sestavljanju velikonočnega nakupovalnega seznama. Saj veste, Jager vam lahko pomaga pri tem, da se bo vaša velikonočna miza letos šibila od okusnih, kakovostnih, a še vedno poceni dobrot. Se vidimo na lovu naslednje leto!