Neptun, planet iluzij, domišljije in brezpogojne ljubezni, se bo od 2. julija do 3. decembra 2024 gibal retrogradno. To obdobje ponuja edinstveno priložnost za poglobljen pogled v naše notranje svetove, preoblikovanje ustvarjalnih vizij in soočenje z iluzijami, ki morda niso več v skladu z našo resničnostjo.

Razkrivanje skritih resnic

Neptun v retrogradnem gibanju deluje kot tančica, ki se dvigne, in nam omogoča, da vidimo globlje resnice o sebi in svetu okoli nas. To lahko pomeni soočenje z preteklimi izkušnjami, ki so bile potisnjene v podzavest, prepoznavanje skritih motivov ali odkrivanje novih perspektiv v odnosih.

Preoblikovanje ustvarjalnosti

Ustvarjalni tokovi lahko med Neptunovim retrogradnim gibanjem postanejo moteni, saj se preizprašujejo naša prepričanja in vizije. Vendar pa je to tudi priložnost za prelom in rojstvo novih, bolj smiselnih ustvarjalnih izrazov. Poiščite navdih v nekonvencionalnih virih, pustite se voditi intuiciji in bodite odprti za nove načine ustvarjanja.

Duhovno prebujenje

Neptun vlada duhovnosti in med njegovim retrogradnim gibanjem se lahko poglobimo v svoja duhovna prepričanja in prakse. To je čas za preizpraševanje vere, iskanje globljega smisla življenja in povezovanje z višjo silo. Morda se boste spopadli z dvomi ali izzivi, vendar bo to priložnost za okrepitev duhovne rasti.

Čeprav bo energija pri vseh ves čas subtilno izražena, bodo določena znamenja Neptunovo retrogradnost še vedno čutila veliko izraziteje.

Dvojčki

Komunikacija in odnosi: Retrogradni Neptun lahko v tem znamenju povzroči nejasnosti in nesporazume v komunikaciji. Pomembno bo, da boste pozorni na svoja prepričanja, besede in namene, da se izognete nesoglasjem. Bodite odprti za različne perspektive in poskušajte se poglobiti v motive drugih.

Ustvarjalnost: Ustvarjalni tokovi Dvojčkov lahko med retrogradnim Neptunom postanejo blokirani. Vendar pa je to tudi priložnost za preoblikovanje ustvarjalnih izrazov in iskanje novih, inovativnih načinov komuniciranja idej. Poiščite navdih v nekonvencionalnih virih in se ne bojte eksperimentirati.

Duhovnost: Dvojčki se bodo morda med tem retrogradnim gibanjem spopadli z dvomi o svojih duhovnih prepričanjih. Pomembno bo, da ostanejo odprti za raziskovanje različnih duhovnih poti in da ne sprejemajo ničesar za samoumevno. Ta čas lahko prinese globlje razumevanje lastne duhovnosti.

Devica

Dnevna rutina in delo: Retrogradni Neptun lahko Devicam prinese zmedo glede njihovih dnevnih rutin in delovnih navad. Pomembno bo, da bodo pretehtali svoje cilje in namen ter poiskali ravnotežje med praktičnostjo in duhovnostjo. Morda se bodo morali prilagoditi novim načinom dela in postati bolj fleksibilni.

Zdravje: Zdravje Devic lahko med tem retrogradnim gibanjem postane bolj občutljivo. Pomembno bo, da bodo poskrbele za svoje fizično in čustveno počutje ter se izogibale preobremenitvi. Morda se bodo morale osredotočiti na zdravo prehrano, zadostno spanje in sproščujoče dejavnosti.

Služenje drugim: Retrogradni Neptun lahko Devicаm prinese nova spoznanja o njihovi vlogi v služenju drugim. Morda se bodo morale soočiti s skritimi motivi ali pretehtati svoje meje pri dajanju. Ta čas lahko prinese globlje razumevanje sočutja in nesebičnega delovanja.

Ribe

Sanje in vizije: Retrogradni Neptun bo imel močan vpliv na sanje in vizije Rib. Soočiti se bodo morale s preteklostjo in preoblikovati svoje sanje o prihodnosti. Pomembno bo, da bodo odprte za spremembe in prilagoditve svojih vizij, ko se jim bodo razkrivale nove resnice.

Čustva: Čustva Rib bodo med tem retrogradnim gibanjem še posebej intenzivna. Pomembno bo, da se bodo soočile s svojimi čustvi in ​​jih zdravo izrazile. Morda se bodo morale osredotočiti na čustveno zdravljenje in se osvoboditi starih bolečin in travm.

Duhovnost: Retrogradni Neptun lahko Ribe popelje na globoko duhovno potovanje. Morda se bodo spopadle z dvomi o svojih prepričanjih, vendar ta čas lahko prinese tudi globlje razumevanje duhovnosti in povezanosti z višjo silo.