Nekateri delodajalci se soočajo s pomanjkanjem delavcev, na trgu se borijo za talente ter iščejo prava znanja in veščine, ki jim bodo omogočala delovati z največjo zmogljivostjo glede na trenutno povpraševanje. Kaj pa ponovno sodelovanje z upokojenci in drugimi nekdanjimi zaposlenimi z znanji in izkušnjami?

Znano je, da so upokojenci, ki so delovali na višjih in izvršilnih ravneh, nemalokrat iskani, da bi se vrnili k nekdanjemu delodajalcu v vlogi svetovalcev, kot visoko usposobljeni strokovnjaki za reševanje zapletenih in težavnih situacij, v katerih se podjetja občasno znajdejo. Danes pa pogosto primanjkuje tudi delavcev na nižjih ravneh in to v številnih sektorjih, kot na primer v zdravstvu, gostinstvu ali proizvodnji. Ena od možnosti je pogodbeno sodelovanje z upokojenimi nekdanjimi zaposlenimi, ki lahko s svojimi bogatimi znanji in dolgoletnimi izkušnjami morda zagotovijo pravo pomoč ob povečanem obsegu dela ali pa začasno nadomestijo drugega zaposlenega, ki je na primer daljše bolniško odsoten.

Kako se po upokojitvi ponovno zaposliti?

Delodajalci v določenih panogah danes težko najdejo dovolj delavcev, nemalo pa je tudi mlajših upokojencev, ki si želijo ponovno delati. Takšna situacija je s pravilnimi pristopi lahko koristna za obe strani. Želja po vrnitvi na delo pri starem delodajalcu je lahko finančno pogojena, morda želite ostati aktivni, da bi se počutili relevantno in v svoje življenje vnesti večji pomen. Ne glede na namen in osebno motivacijo se je pomembno osredotočiti tudi na to, zakaj in kako lahko ravno vi rešite ali vsaj ublažite težave podjetja. Razmisliti velja o svojih prednostih in kako jih predstaviti, tako pisno kot v razgovoru. Bodite proaktivni in pokličite ali pišite ter predlagajte srečanje. Kot starejši zaposleni ali že upokojeni prinašate desetletja izkušenj ter veliko bogastvo znanj in sposobnosti. Imate možnost mentorstva in pomoči pri usposabljanju mlajših delavcev za delo. Poleg tega poznate organizacijsko kulturo ter način delovanja v podjetju in v panogi. Premislite tudi, kaj je za vas sprejemljivo, morda boste morali prilagoditi pričakovanja, da boste našli ustrezen način sodelovanja, a velja poskusiti, več kot zavrniti vas ne morejo.

Projekt »Razvoj celovitega poslovnega modela za delodajalce za aktivno in zdravo staranje zaposlenih (Polet)« sofinancirata Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada ter Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Republike Slovenije.