Rjave oči

Tisti, ki imajo rjave oči so lahko zelo močne in neodvisne osebe. Ljudje jih vidijo kot samozavestne in odločne. Študija iz univerze v Pragi opisuje ljudi z rjavimi očmi kot zelo zveste, spoštljive, nežne, a ne pokorne. Druga študija v reviji Chronobiology International pa je ugotovila, da ljudje z rjavimi očmi nasplošno spijo dve uri manj kot tisti z bolj svetlimi očmi! Prav tako naj bi se težje vstajali iz postelje.

Modre oči

Modre oči pomenijo, da je oseba direktna in močna. Ima dar za globlji vpogled v stvari in opazovanje. Imajo veliko notranjo in fizično moč, ki je morda vsi ne vidijo, saj lahko navzven dajejo občutek šibkosti in zaprtosti. Študija univerze za medicino v Pittsburghu je ugotovila, da naj bi ženske s svetlejšimi očmi lažje prenašale bolečino med porodom kot ženske s temnimi očmi. Prav tako naj bi lažje prenašale celoten stres rojevanja.

Zelene oči

Zelene oči predstavljajo sočutno osebo polno energije, kreative, z darom za zdravljenje. Ljudje jih vidijo kot očarljive, privlačne in misteriozne. So dominantni, močni vendar previdni. Lahko so nepredvidljivi, kreativni in dobro funkcionirajo pod pritiskom.

Sive oči

Sive oči pomenijo občutljive, umirjene, zadržane osebe, ki so lahko zelo povezane z nevidnim svetom. Njihova sposobnost jih postavlja nekaj korakov pred množico. Sive oči so precej redke, a so v resnici variacija modrih oči. Temne sive oči pomenijo bodisi zelo uravnovešeno osebo ali zelo razdvojeno osebo, ki se prilagaja glede na različne situacije. Tisti s svetlimi sivimi očmi morajo morda bolj delati, da se uveljavijo. Čeprav je potrebno nekaj časa, da se jim ljudje lahko približajo, so zelo skrbni.

‘Lešnikove’ oči

To barvo je težko opisati, nekateri jo povezujejo z lešnikovo barvo. Spreminja se rjava in zelena barva. Je kombinacija večih barv, kar pomeni različne kvalitete. Moč zdravljenja in sočutje zelene, občutljivost sive, neodvinost in notranja moč rjave ter vitalnost modre. So samostojni, samozavestni in spontani ljudje, včasih jih je težko prebrati. Znanstveniki pa so ugotavljali, da imajo lahko takšni ljudje težave s prebavo.

Temne ali črne oči

Skoraj črne oči prestavljajo čutno, pametno in skrivnostno osebo, ki je rojeni vodja. Po študijah sodeč naj bi osebe s temnimi očmi bile boljše v športnih dejavnostih (kakor tenis). Več imajo namreč melanina – in več kot ga imamo, hitreje delajo možgani.