Leto se izteka in čeprav je bilo polno izzivov ter preizkušenj, se gotovo najde kak čudovit spomin, ki mu bo vredno nazdraviti. No, če pa ne, pa boste gotovo nazdravljali prihajajočemu letu, ki bo, upamo, veliko boljše kot pretekli dve. Da bo vaše praznovanje, naj bo v ožjem družinskem krogu z vašimi najdražjimi, ali v nekoliko večji veseli družbi, zares čudovito in čarobno, vam svetujemo, da pravi čas napišete svoj nakupovalni listek, si ogledate čisto svežo in kot vselej kakovostno ponudbo v Jagrovih trgovinah ter čimprej zavijete v najbližjo Jagrovo poslovalnico ter poskrbite, da se bodo na vaši mizi znašle »obvezne« silvestrske dobrote.

Ne gre brez bifteka!

Prva stvar, ki ne sme manjkati? Ja, biftek, seveda. Novoletne zabave brez njega si sploh ne moremo predstavljati, zato so v Jagru poskrbeli, da bo okusnega in svežega bifteka dovolj za vse, postreženega v mesnici pa najdete za 17,99 evra na kilogram. Če vas slučajno muči vprašanje, kaj namesto bifteka postreči veganom in vegetarijancem, vas vabimo, da v Jagru nabavite vrečo leče, doma pa pobrskate po spletu in poiščete recept za še vedno izjemno okusen veganski lečin biftek – tako bo celo omizje uživalo ob obvezni silvestrski jedi.

Kaj še postreči k bifteku?

Dobra izbira je večdnevni polnozrnati kruh, ki ga ta teden dobite izjemno ugodno, za kar 1,59 evra na 600 gramov, privoščite pa si lahko še čebulno korenino za 1,59 evra na 400 gramov in pa obvezni toast, ki ga preden ga postrežete, nekoliko popecite v pečici ali v toasterju. Seveda ne gre niti brez masla in pa brez okusne zaseke Ave, ki ju v Jagru dobite v dveh okusih – s česnom ali s čebulo, za eno pakiranje pa boste odšteli 1,59 evra. Pa na pršut ne pozabite! V Jagrovih trgovinah ga lahko najdete v kosu za 10,99 evra ali pa v narezku Niko za 4,99 evra na 300 gramov oziroma Kras za 2,39 evra na 100 gramov.

Ključ silvestrske večerje, ki bo ostala v spominu

Ob vseh mesnih dobrotah naj ne manjka sirna plošča, ki jo je izjemno preprosto pripraviti, s tem, ko jo postavite na mizo, pa lahko na goste napravite zelo dober vtis. Predlagamo, da nabavite liho število sirov: za osnovo tako poiščite Cheddar sir President za 2,39 evra na 200 gramov, sir Dolinar, ki ga postreženega dobite z Jagrovo kartico ugodnosti za 7,49 evra na kilogram ter topljeni sir Edamec z orehi KZ Škofja Loka za 1,99 evra na 230 gramov.

Sveža in aktualna Jagrova ponudba, v kateri se skriva nešteto namigov za praznično silvestrsko mizo, ki se bo kar šibila od vseh dobrot, kot vselej najdete v Jagrovih katalogih, ki jih lahko prelistate s klikom na naslednjo povezavo.

Sire nato narežite na enakomerne kose, lahko se odločite za kocke, za rezine ali za trakove, važno je, da so kosi primerljivi. Nato sir razporedite v krogu urinega kazalca od najtrše do najmehkejše vrste, vmes pa dodajte še pest oreškov ter nekaj kosov suhega sadja. V nekaj sirnih koščkov zapičite zobotrebce oziroma nekoliko bolj estetske servirne lesene paličice, za piko na i pa na sredo sirne plošče položite majhno skodelico, v katero denite brusnično ali šipkovo marmelado, ki se s siri neverjetno dobro razumeta. Navdušenje gostov? Zagotovljeno! Količina dela? Minimalna. Okusnost? Ne more biti boljša!

Ste za gurmansko večerjo?

Morda si silvestrsko večerjo letos predstavljate nekoliko bolj glamurozno, pri tem pa razmišljate o aromatičnih zrezkih v vinski omaki z gobami, zato pri obisku Jagra nikar ne odkorakajte mimo mesnice, saj lahko v aktualni ponudbi najdete izjemno kakovostno svinjsko pleče za 3,29 evra na kilogram, na svoj račun pa boste prišli tudi, če ste želeli postreči pečenega piščanca, saj ga boste dobili pakiranega za 3,83 evra na kilogram – naj vam zaupamo trik: ko ga boste pekli, ga za dodatno hrustljavost in krasno rjavo barvo pred peko premažite z medom.

Poskrbite tudi za sladokusce – priljubljena izbira so cimetove rolice za 0,79 evra, praznični donuti za 0,79 evra na kos ali pa simpatični praznični krofi s slivovo marmelado, prelivom in dekoracijo za 0,89 evra na kos. Zmagovalna izbira je seveda Sacher torta Pekarne Jure za 4,69 evra na tortico, zgrešiti pa ne morete niti s prazničnim kolačem s cimetom za 3,99 evra ali pa s katero od okusnih potic, ki jih najdete v Jagrovi pekarni.

Nikar brez penine (in brez darilc, če še niste podarili vseh)

Kraljica najdaljšega večera v letu ostaja … penina! Jager priporoča tri vrhunske, ki zadovoljijo še najbolj zahtevne – Srebrno radgonsko penino Rose, ki je z Jagrovo kartico ugodnosti vaša za 4,99 evra, peneče vino Charles du Lac za 1,79 evra in pa peneče vino muškat Kleti Brda za 4,99 evra.

Tudi pozna božična darila se v tem tednu še najdejo v Jagru. Za navdih se sprehodite po najbližji Jagrovi poslovalnici ali si vzemite trenutek in prelistajte čisto sveže Jagrove kataloge ter preverite novosti živil, tekstila in tehnike.

Naj vas spomnimo še, da lahko v tem tednu v Jagru najdete tudi ogromno idej za pozna božična darila. Morda boste namreč koga, ki bi ga sicer morali že za božič, videli šele za novo leto, na darilo zanj pa ste pozabili … Brez skrbi, vse od friteze na vroči zrak oziroma kultnega »air fryerja« za 53,99 evra z Jagrovo kartico ugodnosti, električne pečice za pice za 79,99 evra s kartico ugodnosti do pametnih ur vse od 49,99 evra, darilnih setov kozmetike (nekatere ta teden dobite kar 30 % ceneje), oblačilnih kosov, odej, nogavic, kuhinjskih krp … Navdiha za darilca je še pa še!